USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Командир «Айдару» заперечує самовільний штурм

23 Червня 2014 18:22
Командир батальйону територіальної оборони "Айдар" Сергій Мельничук переконаний, що керівництво Міноборони було неправильно поінформоване про останній інцидент з батальйоном - про нібито самовільному вирішенні штурмі терористичних угруповань в Луганську без узгодження з АТО.

Про це Мельничук заявив на прес-конференції журналістам, пишеЛІГАБізнесІнформ.

Зі слів Мельничука, це був не самовільний наступ, а вимушена контратака. Він повідомив, що після останнього бою йому надійшло розпорядження залишити передові позиції безпосередньо перед Луганськом, відійти вглиб на основне місце дислокації з подальшим виведенням батальйону із зони АТО і передачі його в оперативне командування "ЮГ" з подальшим розформуванням.

"Мене звинуватили в тому, що я покинув підрозділ під час бою, я хочу це спростувати - коли йшов бій, я був на передовій", - сказав він.

Командир "Айдара" відзначив, що наказ про розформування батальйону був підписаний міністром оборони 20 числа і до 23 числа "Айдар" має вийти з зони АТО.

"Наскільки мені відомо, пан Парубій (секретар РНБО - ред.) додзвонився до президента, або навіть у них була зустріч. Було віддано усне розпорядження призупинити дію цього наказу, що мало бути підтверджене письмовим наказом", - сказав він.

У той же час, зі слів Мельничука, офіційного розпорядження про призупинення наказу Міноборони ще не надходило.

Мельничук підкреслив, що батальйон в основному сформований з місцевих мешканців Луганська та області.

"Якщо батальйон зараз буде виведений за межі області, сім'ї бійців залишаться без захисників, що може спровокувати конфлікт. Якісь гарячі голови намагаються розпалити цей конфлікт", - додав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Мельничук повідомив, що якщо рішення про розформування не буде скасоване, бійці батальйону залишаться захищати свою територію з особистим мисливським і трофейною зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дончанин Показати IP 23 Червня 2014 18:36
В тему не проходит. Пожалуйста в не темы: "А когда я (депутат Ирина Сех из «Свободы») обратилась к Государственному управлению делами, так называемой ДУСе, я хочу прочитать, что мне ответила ДУСя: «Учитывая вышеприведенное, Государственное предприятие санаторий «Моршинский», к сожалению, не имеет возможности за свой счет размещать переселенцев из города Славянска». И дают мне счет: сколько будет стоить проживание одного переселенца. …Это отношение нашей государственной власти!» — возмутилась Сех."
Українець Показати IP 23 Червня 2014 19:59
А на парашу.
НОНА Показати IP 23 Червня 2014 22:18
Спочатку понастворювали партизанських батальйонів, а тепер дивуються, що вони діють на свій розсуд. Люба армія сильна в першу чергу дисциплінованістю, а головний елемент дисциплінованості це керованість. Там де є дисциплінованість і керованість бойові втрати мінімальні, а де цього не має люди гинуть безглуздо. Хто мені пояснить як моголо трапитись так, що один український танк опинився в оточенні ворога. Де була піхота яку цей танк повинен був підтримувати? Який безтолковий командир організовував бій, що танкістів кинули на призволяще. За такі речі у військовий час треба розстрілювати перед строєм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus