USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спецпрокурор Мюллер виявив нові контакти команди Трампа з росіянами

29 Березня 2018 12:29
У судових документах, поданих спецпрокурором Робертом Мюллером, який розслідує «російський слід» в американських виборах, зазначено, що партнер політтехнолога «Партії регіонів» і екс-глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта Рік Гейтс контактував з екс-розвідником Росії.

Про це інформує Reuters.

Ймовірні контакти Гейтса з колишнім офіцером розвідки були розкриті в документі щодо вироку колишньому адвокату у справі Юлії Тимошенко Олександру Ван дер Зваану, який на початку цього року визнав, що неправдиво свідчив про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Відомо, що Ґейтс часто проводив телефонні розмови із Килимником у вересні і жовтні 2016 року – за кілька тижнів до листопадових виборів у США.

Зв'язок між Гейтсом та Килимником, які позначені в документі тільки як "Особа А" мали велике значення. У повідомленні зазначено, що висунуті раніше звинувачення проти Гейтса і Манафорт, стосуються лише лобістської роботи для України до президентських виборів 2016 року в США.

Юрист Олександр ван дер Зваану на допиті у Мюллера «визнав, що знав» про зв'язок з росіянами, тому що Гейтс розповів йому про це. У судових записах опис «Особи А» відповідає опису Костянтина Килимника, українця, який працював на Манафорта.

Як повідомлялося, екс-голову виборчого штабу Трампа і його колишнього партнера Ріка Гейтса звинуватили в змові проти інтересів США, у відмиванні грошей, введенні уряду в оману і порушенні інших законів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus