USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Спільника Альперіна відпустили під домашній нічний арешт

29 Листопада 2019 17:38
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського, якого підозрюють у причетності до схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами.

Засідання ВАКС відбулося 29 листопада, пише Українська правда.

«Застосувати до Тупальського Сергія запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби з покладенням на нього обов’язку в період часу з 22.00 до 06.00 години не покидати місця проживання (м. Київ, вул. Солом’янська) без дозволу детектива, прокурора чи суду строком на 60 днів, тобто до 24 січня 2020 року включно.

Покласти на підозрюваного Тупальського такі обов’язки: не залишати постійного місця проживання в період з 22.00 до 06.00 наступного дня, прибувати до детектива, прокурора, суду за кожною вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів держвлади свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд та в’їзд в Україну», – сказав суддя Сергій Мойсак.

У суді Тупальський заявляв, що не знайомий із Вадимом Альперіним та іншими підозрюваними у справі. Зокрема, митник наполягав на тому, що обвинувачення не довело зв’язку між ним і злочинною схемою.
За його словами, він був ініціатором припинення схем: «Я за власною ініціативою вживав низку заходів щодо припинення схем, щодо припинення використання прогалин законодавства митної справи, до якої не причетні працівники митниці».

Таким чином суд не задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила про запобіжний захід для Тупальського у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 57 млн гривень застави.

Крім того на засідання ввірвався невідомий, який назвав Тупальського «чортом». Суддю закликали вивести чоловіка, бо він заважав проводити засідання. Чоловіка вивели охоронці. Суддя наголосив, що зал судового засідання – це не кав’ярня.

26 листопада детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов’язаних з порушенням митного законодавства.

Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов’язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

27 листопада НАБУ затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. Схема завдала інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.

28 листопада Альперіну оголосили підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України («зловживання владою або службовим становищем»). Наразі Альперіну обирають запобіжний захід. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить арештувати Альперіна з альтернативою внесення 288 млн грн застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 26 Грудня 2019 02:32
Суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак Сергій Мирославович перевищує свої службові повноваження, вчиняє службові підроблення, приховує вчинені злочини, виносить неправосудні рішення, порушує присягу судді, перешкоджає діяльності громадських організацій, тим самим саботуючи роботу органів судової влади https://clck.ru/LUR6g

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus