USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спільний туристичний бренд та ефективна промоція: на Волині підбили підсумки транскордонного проєкту

29 Вересня 2021 17:09
У вівторок, 28 вересня, відбулася підсумкова конференція проєкту «Українсько-польське поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим», який реалізовують в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що упроваджується за підтримки Європейського Союзу.

Нагадаємо, головний бенефіціар проєкту – Волинська обласна рада, бенефіціар – гміна Влодава.

Сприяти сталому соціально-економічному розвитку українсько-польського прикордоння шляхом створення конкурентоспроможного туристичного продукту та популяризувати природну спадщину стало головною метою проєкту.
«Ми з вами багато чого зробили у рамках цього проєкту, здобули корисний досвід, створили новий туристичний продукт. Я впевнений, що надалі співпраця щодо популяризації нашого чудового поозер’я триватиме не тільки на регіональному, але й на національному рівні», – вітаючи учасників конференції, зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.
Війт гміни Влодава Даріуш Семенюк додав, що цей проєкт неабияк сприяє промоції туристичного потенціалу та культурної спадщини обох регіонів, а також запросив до подальшої співпраці.

У рамках проєкту «Українсько-польське поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим» було розроблено спільний туристичний бренд Влодави та Шацька. Його презентувала асистентка менеджера проєкту з польського боку Анна Чайка.
За основу логотипу було взято квітку водяної лілії, яка росте у водоймах і Польщі, і України. Зелений, жовтий та синій кольори, використані в оформленні логотипу, символізують ліс, сонце та озерне плесо. Також було створено гасло туристичного бренда: «Пізнай магію озер».

Читати ще: Від Влодави до Замостя: волиняни переймали польський досвід промоції та ефективного брендування туристичного потенціалу краю

Начальник відділу туризму департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму Волинської облдержадміністрації Станіслав Ольшевський запропонував концепцію просування туристичного бренда, аби той був упізнаваним та залишався життєздатним, та окреслив основні інструменти, завдяки яким можна досягнути поставленої мети.
Він зазначив, що концепція передбачає співпрацю з туристичними агенціями та туроператорами, оскільки вони як учасники туристичного ринку зацікавлені у промоції продукту. З його слів, діджитал-реклама стане ключовим рушієм у просуванні бренда, розвитку інфраструктури, а на завершальному етапі не менш важливою є монетизація, адже це має збільшувати надходження до бюджетів усіх рівнів, зокрема Шацької територіальної громади та гміни Влодава.
У концепції просування туристичного бренда також виокремлено основні цільові аудиторії: інвестори, підприємці, партнери, місцеві жителі та туристи.

Під час конференції координатор проєкту Олег Щерба презентував фестиваль «Озерна містерія», що його на початку вересня провели на базі санаторію «Лісова пісня» у Шацькій ТГ. До слова, цей фестиваль планують зробити щорічним.
«Наш край славиться безліччю прекрасних озер. Але українсько-польське прикордоння має ще й самобутню культуру, глибинну історію, прекрасну гастрономію. І нам дуже хотілося б, аби туристи не тільки ловили рибу, засмагали, плавали, а й щоб мали змогу пізнавати щось нове, – зазначив Олег Щерба. – Саме з цією метою й було організовано перший спільний транскордонний фестиваль, яких проходив у два етапи».
Відтак про фестиваль з польського боку під назвою «Таємниця озера» розповіла Анна Чайка, а про українську «Озерну містерію» – Олег Щерба. Окрім того, учасники конференції мали нагоду переглянути проморолики та вкотре поринути у ту неповторну атмосферу, що панувала на берегах польського Білого та волинського Пісочного озер.
Про комунікаційну політику проєкту, спрямовану на формування позитивного іміджу українсько-польського поозер’я, та кроки, до яких вдалися організатори, аби її забезпечити, розповіла спеціалістка з візуалізації та комунікації Ірина Дубняк. Зокрема вона представила сайт проєкту, сторінку у Фейсбуці, де зосереджено всю інформацію щодо проєкту, а також візуалізаційну та сувенірну продукцію.
Читати ще: «Туризм – це дуже ліквідна галузь, яка може приносити мільйони»: у Луцьку обговорили шляхи розвитку туристичної галузі в українсько-польському поозер'ї

Детальну інформацію про інвестиційний компонент проєкту «Українсько-польське поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим» надав фінансовий менеджер Іван Зотов.
Наприкінці конференції учасники обговорили шляхи забезпечення сталості проєкту після його завершення, а директорка комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону Буг» Наталія Кролік розповіла про нові можливості співпраці у межах Програми транскордонного співробітництва ІНТЕРРЕГ Польща-Балорусь-Україна 2021-2027.
«Враховуючи те, що ми вже маємо певні надбання з цього проєкту, маємо бренд, матеріальні цінності, історію, про нас знають, є зацікавленість з боку органів влади та самоврядування, можемо говорити про продовження роботи саме в напрямку розвитку туризму, – наголосила вона. – Уже затверджено стратегічну частину нової Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2021-2027, і серед чотирьох основних пріоритетів – туризм. Тож доцільно рухатися саме в цьому напрямку, тим паче, що ми хочемо й далі відкривати наше поозер’я та дивувати ним».
«Загалом, нам вдалося створити хороше партнерство із гміною Влодава та Волинською обласною радою, яке має чудові перспективи та не закінчиться на цьому проєкті. Тож сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», – резюмував координатор проєкту Олег Щерба.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУБОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лінгвіст Показати IP 29 Вересня 2021 18:15
Ця промоція не по проєкту
Голохвастов Показати IP 29 Вересня 2021 18:20
Розумні аж страшно
Дід Іван Показати IP 30 Вересня 2021 08:35
Ці всі вечори "поезії" дуже гарно на картинці. Ви заїдьте на Шацькі озера, гляньте скільки сміття по лісі, по берегах озер, скільки повирізувано дерев в лісі, як підключена каналізація і вода в кожен будинок. І взагалі як живе народ там , коли не потрібно створювати гарну катинку для фото або відео.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus