USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як кожному лучанину зекономили три гривні на кубі води

18 Серпня 2023 14:17
Луцьк реалізовує важливий проєкт встановлення нових підвищувальних насосних станцій європейської якості, які забезпечують підйом води вище п’ятого поверху у багатоповерхівках. Для багатьох людей не зовсім зрозуміла суть цього проєкту, хоча він є надзвичайно важливим. Адже від цього залежить надійність водопостачання для 46 тисяч лучан, мешканців вищих поверхів 165 багатоквартирних будинків, починаючи від п’ятого поверху.

Про це повідомили в КП «Луцькводоканал».

Важливою перевагою є реалізація цієї ініціативи не за тарифні кошти. Адже якби суму реалізації проєкту було вкладено в тариф, то кожен лучанин отримав би здорожчання одного метра кубічного води приблизно на три гривні.

Однак Луцька міська рада у співпраці з екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО знайшли фінансову модель, завдяки якій зекономлено три гривні на кожному метрі кубічному води для кожного лучанина. Узгоджена модель співпраці передбачає співфінансування, а також велику суму грантових, безповоротних коштів, що складають 60% від усієї вартості проєкту.

Читати ще: У Луцькій громаді впроваджуватимуть технології очищення й покращення якості питної води

В цілому буде встановлено 19 нових підвищувальних насосних станцій. Практична реалізація проєкту почалася на початку липня, до кінця листопада всі станції будуть встановлені.

Варто зауважити, що попередній організаційно-підготовчий процес був складним і тривав близько трьох років. Проте «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою забезпечили практичну реалізацію проєкту в дуже короткі терміни – усього за пів року.

Читати ще: «Луцькводоканал» встановить 6 нових підвищувальних насосних станцій

В цілому в Луцьку діє 41 підвищувальна станція. Чимало станцій перебували в критичному зношеному стані, порушення в їхній роботі могли лишити людей без водопостачання на тривалий час. Завдячуючи співпраці з НЕФКО і оперативному встановленню нових насосних станцій, проблему своєчасно вирішено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
додік Показати IP 18 Серпня 2023 15:17
Щойно бачив як працівники "високотехнологічного" підприємства Луцькводоканал обідали в 40-ка річній обшарпаній кібітці-аварійці ГАЗ 66 з буржуйкою...
Правда Показати IP 18 Серпня 2023 18:14
Більшого популізму годі й придумати,але ж придумують і багато вірить,прикро.гуменюк на зазі і моніторить...і такий "нещасний",аж "шкода"...тьху.Як там є-вода,ще "жива"???
Were Показати IP 19 Серпня 2023 09:24
Будуть крепко качати по напівгнилих трубах. Привіт фонтанам з під землі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus