USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Співи, танці та конкурси: як у Луцьку відзначили великоднє дитяче свято. Фоторепортаж

22 Квітня 2023 10:29
В обласному центрі Волині відбувся дитячий захід «Україна. Воля. Діти», присвячений Великодню. На площі Героїв Майдану зібралися сотні лучан та гостей міста, серед яких чимало дітей. Для них підготували конкурси, майстеркласи, патріотичну розважальну програму за участю співаків, танцюристів та творчих колективів міста. Крім цього, упродовж свята збирали кошти на підтримку Збройних сил України.

Організували захід управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Останні два роки великодні свята в Україні наповнені гіркотою та переживаннями за наших військових, які виборюють свободу нації. До того ж, відзначати Воскресіння Господнє доводиться під звуки тривожних сирен. У такий нелегкий час найважче доводиться дітям. Саме для них першочергово влаштували цей захід, зазначають організатори.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода привітала всіх із великодніми святами, побажавши миру й перемоги. Вона відзначила, що Фонд продовжує допомагати військовим та водночас підтримує заходи для дітей.

«Цей захід присвячений дітям. Локації, розваги, фотозони – усе зроблено для них. У нинішній час потрібно дбати про їхній розвиток та здоров’я, дбати про те, щоб вони почувалися щасливими, незважаючи на події в державі. На святі присутні й гості міста. Є тут також внутрішньо переміщені особи, які вже стали частиною нашої Луцької громади», – зауважила Катерина Шкльода.
Начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан повідомила, що «Україна, Воля. Діти» відкриває серію заходів, присвячених дітям. Вони триватимуть влітку та восени.

Додала: Луцька міська територіальна громада прийняла багато людей, які приїхали з різних куточків України, рятуючись від війни.
Розважальну програму розпочали вихованці творчої студії Наталії Журавльової. Діти розкачали виконанням популярної руханки під пісню «Повітряна тривога». Згодом юні учасники запалили драйвовими танцями.
Музичний супровід заходу різнився стилями та жанрами. Тут сучасні треки, українські народні пісні, класична музика – усе це наживо виконували волинські артисти. Колективи Палацу учнівської молоді продемонстрували народні танці. Не обійшлося без віршів та щемливих побажань для військових, завдяки яким відбувається дитяче свято.
Для відвідувачів облаштували чимало цікавих локацій. Так, діти змогли проявити художні здібності, позмагатися в інтелектуальних іграх, навчитися бісероплетіння тощо. У програмі були й квести та забави. А ще всі охочі мали змогу взяти участь у майстеркласах із малювання, зробити світлину на тематичних фотозонах.
Захід також мав просвітницьку місію. Тут розмістили локацію, на якій працівники соціальних служб розповідали дітям та батькам про протидію домашньому насильству. Керівниця мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Інна Крочук зазначає, що наразі ця проблема є поширеною, тому важливо повідомляти населенню, де можна отримати допомогу.

«Нашою місією на масових заходах є інформування людей. Краще вчасно попередити про проблему, ніж потім із нею боротися», – додає психологиня Вікторія Майструк.

Читати ще: У Луцьку навчали протидіяти домашньому насильству: як працює законодавство, де отримати допомогу
На іншій локації працівники Луцького центру здоров’я розповідали про шкоду від вживання алкоголю й наркотичних речовин. Кажуть: через те, що йде війна, багато людей мають проблеми із нервовою системою. Чимало намагаються зняти стрес саме завдяки алкоголю.

«Не потрібно шукати розраду у вживанні алкоголю чи наркотиків. Це може призвести навіть до летального випадку. У цих речах міститься чимало шкідливих для організму речовин», – наголосив профілактор Луцького центру здоров’я Андрій Гончарук.
Свято не обійшлося без приємних подарунків: наприкінці діти отримали патріотичні наліпки та браслети, призи за участь у конкурсах.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тутешній Показати IP 23 Квітня 2023 06:19
Не будо там кілька сотен, одночасно точно не було. може до сотні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus