USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Спортивне сузір'я Волині: у Луцьку нагородили кращих спортсменів та тренерів. Фото

5 Жовтня 2022 20:07
Подяки, дипломи, залікові книжки та кубки отримали представники спорту Волинської області, які досягли високих результатів у спорті.

Нагороджували почесних учасників заходу голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступник голови обласної військової адміністрації Юрій Гупало, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, начальник управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Олександр Хвіщук.

На початку заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв України, у тому числі й спортсменів. На екрані з’явилися фотографії усіх «янголів спорту».

«На мінорних нотах розпочинаємо цей захід, але все ж таки, це був 2021 рік, ще до повномасштабного вторгнення РФ на нашу землю, він був спортивним, таким самим, як і 2022, і я переконаний, як і 2023. Починаючи з 24 лютого, те, що показували на «Єдиному марафоні», те, що показували на інших телеканалах журналісти, як руйнувалася наша спортивна інфраструктура, яка довгий час вибудовувалася. Скільки загинуло спортсменів і працівників спорту. Мені приємно, що у залі присутні ті, хто зараз тримає наш спортивний фронт, ті, хто своїми перемогами і результатами наближують нашу перемогу. У країні війна, і як би не хотіли спорт чи культуру перевести на інший рівень, ми чудово розуміємо, що зараз за це воюємо. Тому вітаю всіх з підсумками, зі святом. Слава Україні!» – виголосив вітальне слово голова Волинської обласної ради, голова відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області Григорій Недопад.

Також відзначили кращих спортсменів з інвалідністю та їхніх тренерів, які також продовжують боротися на спортивному фронті. «Радий вітати вас сьогодні в чудовій спортивній атмосфері, але давайте згадаємо 2021 рік. Це був рік випробувань для нас всіх, адже ми готувалися до Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських Ігор. Цей рік, який був у Токіо, – найбільша кількість спортсменів на Олімпійських та Паралімпійських Іграх – це велике наше спортивне спільне досягнення. Це також спільна щоденна робота спортсменів, тренерів, управлінців спорту. Сьогодні ж йде боротьба за існування нашої нації з окупантом. І знову нове випробування. Тож, користуючись нагодою, хочу відзначити молодих спортсменів, які після нашої перемоги будуть здобувати на олімпійських вершинах нові медалі та нагороди і прославлятимуть нашу країну», – сказав перший заступник голови відділення НОК України у Волинській області, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук.

Першим залікову книжку отримав Олег Гелетуха, для якого цей захід став знаковим, адже він тільки починає свій спортивний шлях: «Це як початок, адже ми (в парі з Олександром Вакульським, – ВН) перші в області, хто привіз нагороди чемпіонату України з боча. Саме там я виконав спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України». Я йшов до цього чотири роки, відтоді, як прийшов у бочу. Зараз головним завданням є найшвидша спільна перемога, тому ми будемо продовжувати тренуватися», – прокоментував спортсмен.

Серед семи кращих спортсменів з видів спорту осіб з інвалідністю є й Ярослав Окапінський – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики: «Ця нагорода, у першу чергу, цінна з тієї точки зору, що я не дарма цим займаюся, не дарма цей рік працював – це підсумок моєї праці. Довелось подолати безліч труднощів, але хочу подякувати своєму наставнику Андрію Леонідовичу Рожку, який допомагав більш гладко долати всі ці перешкоди. Це вже третя відзнака. Подальші плани будуть корегуватися через зрозумілі всім обставини, але якщо відштовхуватися від цього, то є ціль поїхати на чемпіонат світу з легкої атлетики в Парижі у 2023 році і успішно там виступити», – розповідає Ярослав.

«Результати говорять самі за себе. Ми відзначились на чемпіонаті Європи (Польща, Бидгощ), де Ярослав Окапінський посів третє місце. Підсумком п’ятирічної підготовки став виступ на Паралімпіаді в Токіо. Для нас з Ярославом це були перші змагання такого рівня, де за результатами нам призначили номінації «Кращий спортсмен» і «Кращий тренер», – підсумував досягнення 2021 року головний тренер-викладач відділення легкої атлетики ВОДЮСШ для осіб з інвалідністю Андрій Леонідович Рожок.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Земляк Показати IP 6 Жовтня 2022 08:11
Честь і хвала волинським спортсменам! Але обласним керівникам приходити на урочистий захід в мятих піджака і витерти джинсах це прояв неповаги до товариства і повний моветон.
Земляк Показати IP 6 Жовтня 2022 08:18
Мій коментар треба сприймати не як образу, а як дружню пораду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus