USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині назвали найкращих спортсменів

17 Квітня 2017 16:50
Щороку на Волині визначають найуспішніших спортсменів краю. Пропонуємо читачам Інформаційного агентства Волинські Новини ознайомитися зі списком найкращих спортсменів і тренерів області з олімпійських видів спорту.

«З кожними іграми Волинь стає все більш олімпійською. На Олімпіаді в Пекіні-2008 Волинь представляли четверо спортсменів. На Лондонську Олімпіаду наша область делегувала вже шість учасинків. На минулорічну Олімпіаду в Бразилії поїхало восьмеро волинян. Наші олімпійці – це наша найбільша гордість», - сказав начальник управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин.

Яна Беломоїна вже багаторічний учасник цього рейингу. У 2016 велогонщиця представляла Україну на Олімпіаді у Ріо, де зайняла 9 місце. А на травневому чемпіонаті Європи з крос-кантрі у Швейцарії волинянка була п’ятою.
Видався успішним минулий рік і для дуету ковельських веслувальників Юрія Вандюка та Андрія Рибачка. Хлопці стали бронзовими призерами світової першості (С-2, 1000 метрів). У цій же категорії ковельчани стали чемпінами Європи в Болгарії. В одиночному коное на кілометрівці золото здобув Юрій Вандюк на ЧС в Мінську. На Європі Юрій в одиночці виграв два срібла на 500-метровій і кілометровій воді.
Ще однією представницею Волині на Олімпіаді стала метальниця молота Ірина Климець. На жаль, Ірина не показала високого результату в Бразилії. Найбільше досягнення спортсменки у 2016 році – четверте місце на Кубку Європи в Румунії.
Найближчою серед волинських олімпійців до олімпійських нагород була веслувальниця Марія Повх. На каное-четвірці в Ріо Повх стала четвертою.
Боксерка Тетяна Коб теж представляла Україну на Олімпіаді, але вибула з боротьби за нагороди вже на стадії ¼ фіналу. У 2016 Тетяна у своїй ваговій категорії 51 кілограм стала срібною призеркою на чемпіонаті Європи в Болгарії.
Легкоатлет Данило Даниленко – нове ім’я у волинському спорті. Данило разом зі своїми тренерами перебрався до Луцька у 2015 році з Донецька. У 2016 Даниленко зайняв шосте місце на чемпіонаті Європи у естафеті 4х400 метрів.
Борчиня Лілія Горішна з Іванич у 2016 до своєї «скарбнички» додала європейське срібло з болгарської «Софії».
Дзюдоїстка Анастасія Турчин перемогла на молодіжному ЧЄ в Ізраїлі.
Скорохід Іван Банзерук зайняв шосте місце на чемпіонаті світу в Італії на дистанції 50 кілометрів. На цій же трасі легкоатлет виступав і на бразильській Олімпіаді.
Визначилися організатори рейтингу і з п’ятіркою найкращих тренерів з олімпійських видів спорту.

Федір Семенюк – тренер-викладач з веслування на байдарках і каное ВОШВСМ, Заслужений тренер України. Він підготував Андрія Рибачка та Юрія Вандюка.
Віктор Ковальов – тренер-викладач з велосипедного спорту ВОШВСМ, Заслужений тренер України. Найуспішніша учениця Віктора Сергійовича – Яна Беломоїна.
Тарас Шевченко – тренер-викладач з веслування на байдарках і каное ВОШВСМ, Заслужений тренер України, підготував Марію Повх.
Віктор Рогатін – тренер-викладач з боксу ВОШВСМ, Заслужений тренер України, підготував Тетяну Коб.
Володимир Яловик – тренер-викладач з легкої атлетики ВОШВСМ, Заслужений тренер України. Минулоріч Яловик підготував двох волинських олімпійців – Івана Банзерука та Валентину Мирончук.
У номінації «Кращий спортсмен у неолімпійських номерах програми з олімпійських видів спорту» нагородили Богдана Чабана. Веслувальник минулоріч здобув європейську та світову бронзи у складі каное-четвірок.
У цій же номінації нагородили тренера Богдана – Василя Прохорука.
«У 2016 році ми створили резервну команду олімпійського спорту, до якої входить 16 спортсменів. Вони отримували заробітну плату. Усі ці спортсмени були в призах на чемпіонатах України, єдиний Сергій Ніколайчук з плавання був шостий. Основна функція резервної школи – підготовка найкращих наших спортсменів, але тих, що не числяться у складі національної збірної команди України. Цьогоріч волинська резервна школа збільшилась до 19 спортсменів. Плануємо ще чотирьох добавити», - розповів про підтримку олімпійського руху в області Дмитришин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИМ ОЛІМПІЙЦЯМ ОБІЦЯЮТЬ КВАРТИРИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ага Показати IP 18 Квітня 2017 00:04
Поясніть тільки, чому цю відзнаку оголошувати в середині квітня
Юра Прохорук Показати IP 18 Квітня 2017 07:48
Василь, вітаю!!!!! Так тримати!
Олег Показати IP 27 Червня 2017 16:13
Где фото РОГАТИНА ВИКТОРА ВИКТОРОВИЧА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus