USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа Гандзюк: на Мангера знову одягнуть електронний браслет

3 Квітня 2019 11:32
Вночі 3 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства херсонської активістки, радниці міського голови Катерини Гандзюк, пише День.

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури. На підозрюваного в організації вбивстві Катерини Гандзюк судом покладені обов’язки здати прокурору закордонний паспорт, з’являтися до органів слідства за першою вимогою, не відлучатися з Херсона без дозволу слідчого чи прокурора та носити електронний браслет.

Засідання суду тривало близько дванадцяти з перервами: з 13:30 до 01:00 ночі. Сторона захисту Мангера наполягала на відсутності будь яких доказів, окрім показів підозрюваного Ігоря Павловського, який, на думку адвокатів, прямо не вказав на те, що саме Мангер замовив убивство Гандзюк. Натомість адвокати вказували на неможливість встановити, кого саме мають на увазі інші співучасники справи, які дали свідчення під час допитів. Також захисники ставили під сумнів інші докази, які зібрало слідство і просили суд відмовити прокуратурі в задоволенні клопотання.

Прокурори наполягали на зміні запобіжного заходу у вигляді застави на тримання під вартою.

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопада минулого року.

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк. Він тоді заявив, що Мангер організував цей злочин, керуючись особистою неприязню, що виникла у зв’язку з активною громадською діяльністю Катерини, яка протидіяла незаконним вирубкам лісів під прикриттям штучних підпалів та іншим незаконним діям, спрямованим на отримання «злочинних прибутків».

15 лютого Шевченківський суд ухвалив заарештувати Мангера до 3 березня з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Заставу за Мангера вніс його адвокат Дмитро Ільченко.

Окрім того, Мангера на місяць відсторонили із посади голови Херсонської обласної ради – до 6 квітня 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus