USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За напад на Гандзюк виконавцям обіцяли по $500, – підозрюваний

6 Листопада 2018 20:17
За напад на радницю міськголови Херсона Катерину Гандзюк виконавцям обіцяли сплатити 4 тисячі доларів на всіх. На уточнювальне запитання по скільки обіцяли сплатити кожному, він відповів: «по 500 доларів». У справі затримані п'ятеро підозрюваних, включно з організатором замаху. Ймовірно, підозрюваний помилився під час обрахунків або ж частину від цієї суми забрав організатор замаху.

Про це розповів один із підозрюваних у справі у розмові з правоохоронцями на опублікованому відео, повідомляє Громадське.

Він зазначив що, ці гроші їм запропонував ймовірний організатор замаху Сергій Торбін.

Також розповів про те, як вони домовлялись з Торбіним про організацію нападу.

«До нас в гості приїхав Торбін і при розмові нам було запропоновано провчити активістку Гандзюк у зв’язку з тим, що в неї були русофобські погляди, вона негативно відгукувалась про воїнів АТО, і вона причетна до скандалів, пов’язаних із корупцією в місті Херсон», — зазначив він.

Після згоди на виконання злочину чоловіки почали стежити за Гандзюк. Спочатку у соцмережах, потім біля місця її роботи.

Інший підозрюваний, імовірно Віктор Горбунов, який, за версією слідства придбав кислоту для нападу, розповів, як він здійснював цю покупку.

«Зустрівся із продавцем, який віддав мені на цьому місці дві пляшки кислоти в коробці. І я йому віддав триста гривень. І все, ми з ним розійшлись. Ці триста гривень я отримав від Торбіна заздалегідь, ще до цього, коли він приїхав і віддав нам десять тисяч гривень для того, щоб нам було (за що — ред.) і поїсти, і купити телефони — на витрати», — розповів підозрюваний.

За його словами, придбану кислоту він залишив у багажнику автівки Сергія Торбіна. На запитання про те, кому належить авто, підозрюваний відповів, що його передали у користування Торбіну з військової бази рік тому.

Ще один підозрюваний, ймовірно Микита Грабчук, який за версією слідства безпосередньо облив активістку кислотою, під час слідчого експерименту продемонстрував, як саме здійснював напад.

Він розповів, що «розливав кислоту по лопатках», а потім вона потрапила на обличчя Гандзюк.

6 листопада Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для розслідування нападу на заступницю міськголови Херсона Катерину Гандзюк та інших активістів.

Зазначимо, 5 листопада на погоджувальній раді парламенту активісти та правозахисники вимагали створення тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивства радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

Депутат Верховної Ради Мустафа Наєм заявив, що фракція Блоку Петра Порошенка відмовилася його висувати до тимчасової слідчої комісії з розслідування нападу на заступницю міськоголови Херсона Катерину Гандзюк на прохання депутатки Ірини Луценко. Вона ж назвала це брехнею.

Про створення тимчасової слідчої комісії почали говорити після того, як 4 листопада радниця міськголови Херсона Катерина Гандзюк померла у лікарні.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімації.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у нападі на Гандзюк. Четверо з них зізналися у скоєнні злочину.


Наприкінці вересня Катерина Гандзюк написала відеозвернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Українская ССР Показати IP 6 Листопада 2018 21:05
Знайти всіх бандитів і знищити Від них немає ніякої користі
Анатоль_ Показати IP 6 Листопада 2018 21:12
Так я не понял, вони шо атошнiки?
Всезнайко до Анатоль_ Показати IP 6 Листопада 2018 23:18
Добробатовці...
Анатоль_ до Всезнайко Показати IP 7 Листопада 2018 00:13
Он воно шо. Зона усiм рада
хехъ Показати IP 7 Листопада 2018 02:26
цена жизни пятьсот баксов. Сколько стоит однокомнатная?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus