USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

Справа Холодницького: НАБУ оприлюднило розсекречену частину матеріалів

4 Квітня 2018 12:15
У середу, 4 квітня, Національне антикорупційне бюро України оприлюднило розсекречену частину матеріалів, зібраних у кримінальному провадженні, у рамках якого стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького проводяться слідчі дії.

Відповідний фрагмент було опубліковано на каналі НАБУ на сервісі YouTube, передає "Новое время".

На ньому присутні записи розмов Холодницького щодо низки кримінальних проваджень, розпочатих САП, які було зроблено в його робочому кабінеті.

«Нам періодично приходила інформація про деякі дивні і незрозумілі дії керівника САП і окремих прокурорів... У детективів були припущення, що розслідування свідомо гальмувалися. Але у НАБУ не було доказів і не було фактичної можливості зібрати їх законно без належного прокурорського нагляду... Не так давно ми отримали по одній зі справ абсолютно конкретну інформацію, яка підтвердила наші найгірші підозри...», - гозповів керівник НАБУ Артем Ситник.

За його словами, мова йде про справу щодо розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси.

Крім того, керівника САП запідозрили у підбурюванні свідка та тиску і в інших справах.

Зокрема, у справі за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справі, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Логвинським; розслідуваннях, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідуваннях, пов'язаних з бізнес-інтересами власника одного великого агрохолдингу.

Нагадаємо, 29 березня директор Антикорупційного бюро Артем Ситник визнав факт співпраці НАБУ із Генпрокуратурою у справі проти керівника САП Назара Холодницького. У п’ятницю, 30 березня, Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням щодо звільнення Холодницького. Напередодні перед допитом у НАБУ Холодницький заявив, що проситиме Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про відсторонення його від посади на час розслідування. Відносно керівника САП Назара Холодницького кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus