USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Справа Медведчука: СБУ розкрила агентурні мережі РФ

23 Вересня 2022 09:18
Під час розслідувань справи нардепа Віктора Медведчука працівники СБУ виявили чимало інформації про російські агентурні мережі та їхніх учасників. Зрадників викрили та затримали.

Про це розповів в. о. голови СБУ Василь Малюк на брифінгу 22 вересня, передає Кореспондент.

За його словами, правоохоронці викрили агентурну мережу так званого «Професора», яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації та передачею її до російських спецслужб.

Також затримали «крота» – посадовця Кабміну, керівника одного з відділів, який передавав ворогові інформацію, зокрема секретну. Щодо нього вже є вирок – зловмисника засуджено до 12 років позбавлення волі.

Крім того, викрили агентурну мережу, яка діяла на території Хмельницької та Івано-Франківської областей. Її завданням був збір інформації та підготовка до створення там відповідних квазіреспублік. Окремі фігуранти вже ув’язнені.

«Також ми попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів у кулуарах Верховної Ради. Росія через свої спецслужби хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила», – наголосив Василь Малюк.

Він запевнив, що СБУ одержала максимум важливу інформацію у справі Віктора Медведчука. Малюк пояснив, що обмін нардепа не перешкоджає у подальшому судовому розгляду у провадженнях, де фігурує кум президента РФ Володимира Путіна, а також в ухваленню судових рішень, призначенню покарання та конфіскації заарештованого майна.

Як повідомляли, 21 вересня Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з них 108 – бійці Азову. Безпосередньо 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus