USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Справа Пашинського: екснардепа суд відпустив додому

18 Грудня 2019 17:09
Колишнього народного депутата Сергія Пашинського суд відпустив під цілодобовий домашній арешт.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалено колегією суддів Київського апеляційного суду.

Своїм рішенням суд скасував ухвалу Печерського районного суду Києва від 29 листопада про продовження тримання під вартою Пашинського до 29 січня 2020 року і постановив нову ухвалу, якою змінив запобіжний захід для підозрюваного з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

«Застосувати до підозрюваного Сергія Пашинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово покидати місце проживання», – йдеться в ухвалі.

Також суд поклав на Пашинського наступні обов’язки: прибувати до слідчого та суду за першою вимогою, утримуватись від спілкування з потерпілим і свідками, здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон, носити електронний засіб контрою.

Також в ухвалі суду сказано, що після її проголошення Пашинський має бути негайно доставлений до місця свого проживання.

Як повідомлялося, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня. Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо цього конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали, останнього разу – у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

18 жовтня колегія суддів Київського апеляційного суду залишила у силі ухвалу Печерського райсуду про обрання Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

29 листопада суддя Печерського районного суду Києва Олексій Соколов відмовився віддати на поруки Пашинського і подовжив тримання його під вартою ще на 60 діб – до 29 січня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оно III Показати IP 18 Грудня 2019 17:34
Таке не потоне. А міг би здати всю зграю. У США цей метод прекрасно працює - в обмін на зменшення (не виправдання!) сроку здають головніших. І поки США не схочуть ніхто не сяде.!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus