USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Справа поліцейського, який затримав на Волині п‘яного прокурора: суддя заявив про самовідвід

22 Лютого 2023 08:53
Суд першої інстанції визнав винним поліцейського Віктора Циплакова у порушенні недоторканості чужого житла під час затримання п‘яного прокурора Миколи Троцюка, який став зіркою YouTube, призначивши йому рік умовно. Однак поліцейський подав апеляцію на рішення першої інстанції. Сьогодні ж на першому судовому засіданні головуючий суддя заявив про самовідвід, оскільки розглядав апеляцію у справі Миколи Троцюка за п‘яне водіння.

Підтримати Віктор Циплакова на судовому засіданні прийшли кілька десятків волинян, зокрема нардеп Ігор Гузь та депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Також присутнім був нардеп Олександр Аліксійчук від «Слуги народу».

Головуючий суддя Василь Подолюк, посилаючись на статтю 75 частину 4 КПК України, заявив про самовідвід, оскільки він проводив розгляд справи про правопорушення Миколи Троцюка за статтею 130. Вирок суду першої інстанції тоді залишився без змін. Сторони не заперечували, тож суд задовольнив клопотання судді.
Розгляд справи перенесли до часу, коли сформується нова колегія суддів.
Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що п’яний.

Але вже невдовзі у суді Микола Троцюк таким себе не вважав та почав разом зі своїми адвокатами шукати прогріхи в оформленні протоколів про п’яне водіння та втечу від поліції. Інформаційне агентство Волинські Новини опублікувало тоді отримане від правоохоронців відео затримання, яке набрало на YouTube 1,7 мільйона переглядів.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Тож поліцейському і самому довелося постати перед судом. Наприкінці серпня відбулося чергове засідання у справі про порушення поліцейським недоторканості житла. Але Микола Троцюк не з’явився на жодне з судових засідань. На той момент судові засідання тривали більше року, їх було вже близько п’ятдесяти, але на жодне Микола Троцюк не з’явився.

21 листопада минулого року року Рожищенський районний суд визнав винним Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подав апеляцію, яку сьогодні розглядали в Апеляційному суді Волинської області.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Клоун правосуддя Показати IP 22 Лютого 2023 09:16
Цирк, цирк, цирк!
Василь Показати IP 22 Лютого 2023 09:23
П"яний водій забіг на подвір"я до тещі і став недоторканим!Це п"янь має право бігати,де хоче,а от поліції треба питати дозволу,щоб затримати потенційного злочинця!!!!! Грамотні судді в Рожищах!!!! Видно,також інколи випивають!Разом з прокурорами.
911 Показати IP 22 Лютого 2023 09:26
кастрація судді пянюзі .
Анонім Показати IP 22 Лютого 2023 09:36
а що тут дивного ДБР очолює людина явно не для забезпечення якісної роботи правоохоронної системи, його ціль зберегти мафію в Україні під контролем президента. Гидко, кращих відправляють на фронт, а мажорні бугаї кармани і далі набивають, тепер ще й на війні заробляють.
Суддя Дреддд Показати IP 22 Лютого 2023 09:59
Троцюка на нари! або на передову - копати окопи!
Ванька до Суддя Дреддд Показати IP 22 Лютого 2023 17:21
Тобі воїн треба допомога в окопі?
МАКС Показати IP 22 Лютого 2023 11:09
Продажні к*рви
Ольга Показати IP 23 Лютого 2023 14:36
Ось і вся правда про правосуддя в нашій країні.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2023 10:39
ЦИПЛАКОВ - ТРИМАЙСЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus