USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині судять патрульного, який спіймав п’яного прокурора за кермом авто

18 Жовтня 2021 23:04
Патрульний Віктор Циплаков, який затримав у Нововолинську п’яного прокурора за кермом авто, змушений сам постати перед судом.

Як пише БУГ, 18 жовтня у Рожищенському районному суді відбулося підготовче судове засідання. Родичі прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканності житла.

Нагадаємо, 11 вересня 2020 року під час патрулювання поліцейські Віктор Циплаков та Богдан Найдюк отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Поблизу будинку на вулиці Сковороди,15 у Нововолинську поліцейські зупинили автомобіль. Як виявилося, за кермом перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Микола Троцюк, ігноруючи поліцейських, зайшов на подвір’я тещі і пішов до будинку. Патрульні пішли за ним. Коли ж Микола Троцюк намагався зайти в приміщення, поліцейські завадили йому це зробити. Після цього він вийшов з двору, сів до власного авто, помахав Циплакову рукою та почав втікати.
Читати ще: Як п’яний волинський прокурор втікав від поліції та намагався уникнути покарання у суді. Відео

Після переслідування правоохоронцям вдалося зупинити прокурора на вулиці Героїв АТО. Прокурор відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Суд визнав Миколу Троцюка винним у кермуванні напідпитку, однак провадження закрили у зв’язку із закінченням строків накладення адмінстягнення. Також суд звільнив Троцюка із займаної посади, утім він подав апеляцію і його поновили. Крім того, мали виплатити понад 65 тисяч грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Водночас поліцейському Віктору Циплакову Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за ч.2 статті 162 ККУ (незаконне проникнення службової особи у володіння).

18 жовтня відбулося підготовче судове засідання у справі Циплакова. Підтримати правоохоронця до суду приїхали помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат облради Андрій Бокоч, депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал та колега Роман Артемюк.
Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка – в суд не з’явилися. Надіслали заяву з проханням проводити засідання за їхньої відсутності.

Адвокат патрульного Сергій Полячук в суді заявив про необхідність повернення прокурору обвинувального акта через його невідповідність вимогам чинного законодавства. А саме: в акті нечітко та некоректно викладені фактичні обставини кримінального правопорушення та формулювання обвинувачення, що порушує право на захист Циплакова, вказав адвокат.

Суддя ж зазначила, що формулювання обвинувачення викладено так, як це вважає за необхідне прокурор, при цьому суд не може вийти за межі підготовчого засідання під час якого фактичні обставини не досліджуються. Тож суддя у поверненні акту прокурору відмовила і призначила дату наступного судового розгляду на 27 жовтня.

Андрій Бокоч зазначив, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який дотримувався закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно поновився на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск.
"Це в нас таке правосуддя? Замість подяки на Циплакова здійснюють тиск. Він виконував свою роботу. Зупинив п’яного водія, який ніс загрозу іншим учасникам дорожнього руху. Але через те, що водій виявився прокурором, його хочуть судити",- сказав Бокоч.

Він також додав, що нардеп Ігор Гузь буде слідкувати за перебігом цієї справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Бульба Показати IP 19 Жовтня 2021 00:20
То Україна???? Чи що то за край, чи окраїна якась цивілізованого світу!? То ж покарайте того поліцейського щоб інші бачили!!!, що для суддів і прокурорів в тім краю тільки маєтки будувати і хабарі носити!!!
! до Бульба Показати IP 19 Жовтня 2021 09:08
і покарають-тільки поліцейського! а стадо проковтне і надалі буде підтримувати своіми 73% суддів.прокурорів та владу ! зе поборов і бідність і корупцію.
Май до ! Показати IP 20 Жовтня 2021 05:30
До Зеленського не те саме було????
Народна прокуратура до Бульба Показати IP 19 Жовтня 2021 10:30
Заради об'єктивності, згадайте, що приблизно у той же період патрульні так само вчинили з якимсь звичайним дядьком. І теж зайшли на його подвір'я. За це їх "розривав" суддя Ковтуненко. То тоді чомусь усі коментатори були в дикому захопленні від дій цього видатного служителя Феміди і обурювались свавіллям поліції. То як розуміти Вашу сентенцію про цивілізовану країну? Виходить, Ви ж теж пропагуєте вибіркове застосування закону. Так не буває. Закон має бути один для всіх. Представники народу - депутати визначили, що правоохоронці не мають права проникати у чуже володіння без дозволу суду чи власника. І поліцейському це було добре відомо. У цій країні старання правоохоронців ніким і ніколи позитивно не оцінювалось.
Бульба до Народна прокуратура Показати IP 19 Жовтня 2021 13:26
Ну давайте не заглиблюватись у процесуальні моменти поведінки поліцейських!! Доля правди у Ваших словах є!!! Але я Вам наведу приклад!!! До вашої доньки приставав чоловік і сів в авто і поїхав, у поліцейських виникла підозра і вони почали переслідувати,а він зайшов на чиєсь подвір‘я…. І шо….???? І фсьо??? І да??? І фсьо!!!!???
Народна прокуратура до Бульба Показати IP 19 Жовтня 2021 16:22
Розумію Ваше обурення. Самого, як правоохоронця, така ситуація завжди дуже бісила. Але заради цікавості зануртесь у реєстр судових рішень, будете здивовані, скільки працівників поліції, СБУ, прикордонників були засуджені за подібне намагання намагання покарати злочинця. Зрозумійте, нарешті, що з листопада 2012 року в країні створений законодавчий рай для злочинців і ніхто цього міняти не збирається
Сашко Білий Показати IP 19 Жовтня 2021 04:40
Забули, як чинити з прокурорами?
Громадянин до Сашко Білий Показати IP 19 Жовтня 2021 14:14
А, забули як чинити з Сашком Бiлим? )) Прокурор в данному випадку не правий, але напевно, патрульнi як завжди не змогли зiбрати достатньо доказiв вини прокурора. Та, вони майже кожного разу як натраплять на бiльш юридидично грамотну людину влипають у халепу. А сам патрульний - що, якого бiса вiн зайшов на подвiр'я - на чужу приватну власнiсть, хто йому надав таке право якщо водiй (не важливо прокурор вiн чи нi) не скоював злочин. Отож судять його за те що вiн сам вирiшив що йому все можна, ось i отримав - ч.2 статті 162 ККУ (незаконне проникнення службової особи у володіння).
Алла до Громадянин Показати IP 19 Жовтня 2021 17:39
Поліцейський лише зайшов на подвір'я, яке не являється приватною власністю, воно не приватизоване! Судова тяганина - це клоунада прокурора!
Народна прокуратура до Алла Показати IP 19 Жовтня 2021 22:35
Шановна Алло, будь-ласка не коментуйте, в чому ні більмеса не розумієтесь, бо виглядаєте смішно. За нашим законодавством навіть номер у готелі, де певний час проживає людина або службовий кабінет вважаються приватним володінням і портебують санкції суду на проникнення для проведення слідчих дій. Про яку, вибачте, в біса, приватизацію Ви мелете?
Сталін Показати IP 19 Жовтня 2021 06:44
Я щитаю так: патрульному треба дати 25 років а прокурора нагородити ,Героя дати гіяк не менше!))
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 07:39
Суровая правда нашей страны.И мы хотим в цевилизованный мир.
Олекса до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 18:47
Тому i бажаемо у цивiлiзований свiт, щоб таке свавiлля в судовiй системi не вiдбувалось
Прокурор Показати IP 19 Жовтня 2021 07:41
Прокурор - просто бик. Замість того, щоб по-чоловічому визнати свою вину, він поводиться, як брехливе **о.
Громадянин до Прокурор Показати IP 19 Жовтня 2021 14:46
Та що вам цей прокурор здався. Вам його як кiстку кинули, щоб на його фонi з цього патрульного "святого" з крилами зробити. Затримали "п'яного",...да, а що вони змогли це довести? - Нi не змогли. Загалом, у них будь що - то на тебе пишуть що ты був п'яний. А вiдколи патрульнi отримали право затримувати прокурорiв? Чи може вони отримали права ДБР або СБУ? Та начеб то нi. Навiть якщо прокурор дiйсно був за кермом напiдпитку - не, до речи, не тiльки для прокурора, а й для всiх - лише адмiнiстративне правопорушення. Не злочин. А от для патрульного вдертися на чужу приватну власнiсть та ще й перешкоджати там людинi зайти додому, якщо це не пов'язане з переслiдуванням Злочинця чи припиненням тяжкого злочину проти життя людини, - ось це вже злочин. Якщо патрульний цього не знав, чи вирiшив, що йому все можна - то сам дурень.
Богдан Показати IP 19 Жовтня 2021 08:01
Не справедливо
123 Показати IP 19 Жовтня 2021 08:07
Країна безправ'я. Де правлять п'яні прокурори , злодії, хапуги. Щоб ти, мордо прокурорська, закрився на амен !!!
Анонім до 123 Показати IP 19 Жовтня 2021 10:02
У нас править охлос в 73%, він же потім і стогн.
Аліна до Анонім Показати IP 20 Жовтня 2021 16:44
А при пороху не те саме було ?
123 Показати IP 19 Жовтня 2021 08:08
Пардон , запився. Прошу виправити.
Громадянка Показати IP 19 Жовтня 2021 08:55
Подивіться фільм "МЕЧ"!
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 09:24
так... що є то є. країна олігархів .де закони мають дотримуватись тільки бідні люди.. а суддям і депутатам зелене світло. хоч п.яним їздити їздь. збив когось? нічого. проста абзац. щоб мали премію поліцейському дати то вони судді за прогул 65000 .дали.
?? Показати IP 19 Жовтня 2021 09:46
"адвокат" полячук б.. з 90-х...дуже цікаво як він себе поведе, коли захищати треба не бариг, хабарників і наркоманів
Анонім до ?? Показати IP 19 Жовтня 2021 10:03
З дбр і прокуратури переводите стрілки на адвоката?
Баба Галя Показати IP 19 Жовтня 2021 10:25
Піду но я поставлю свічечку за прокурора. Щоб пив- не напився. Щоб повиносив з дому все що може на пойло продати. Щоб йому було пусто і місця собі не знаходив. Бо що ще можна тут зробити?
Микола Показати IP 19 Жовтня 2021 10:53
Звичайна повсякденна ситуація для нашої держави!!! На жаль, як завжди "дурнем" виявився хто - поліцейський!!! МВС сама незахищена структура правоохоронних органів України, інші системи своїх підлеглих під "танк" не кидають і не залишають сам на сам у біді!!! З початку поліцейський для своїх колег був героєм,що зміг кинути виклик п'яному прокурору, а потім він став безробітний!!! Така гірка правда нашого з вами життя....
вояк Показати IP 19 Жовтня 2021 15:26
Було б дуже цікаво читати,якби на місці поліцейських виявився ОДИН американський коп. Не країна,а поле чудес!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus