USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Екссудді Князєву зменшили розмір застави на понад 30 млн гривень

31 Травня 2023 21:37
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід колишньому очільнику Верховного суду Всеволоду Князєву — зменшили розмір застави зі 107 мільйонів гривень до 75 мільйонів.

Про це повідомляє Transparency International, передає Бабель.

Він залишиться під вартою до 14 липня, якщо не внесе заставу. Адвокати Князєва просили змінити йому запобіжний захід на будь-який, що не передбачає арешт.

Як ми писали, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали Голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті.

16 травня під час пленуму Верховного Суду 140 суддів підтримали висловлення недовіри Князєву. Судді також ухвалили постанову пленуму ВС про припинення його повноважень.

Читати ще: Корупцію у Верховному Суді допомогли виявити детективи під прикриттям: подробиці резонансної справи

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання дозволу на утримання Князєва під вартою.

Того ж дня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн застави.

22 травня НАБУ і САП вилучили майже півмільйона доларів готівки під час обшуків у справі за підозрою колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва в одержанні 2,7 млн дол. неправомірної вигоди. З його слів, гроші, які виявили під час обшуків у його кабінеті та вдома, належать друзям – родині бізнесменів, які залишили кошти йому на зберігання перед виїздом за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Червня 2023 03:26
розмір застави зменшили судді, котрі були в курсі і в долі, як доказ лояльності..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus