USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Ексголову Верховного суду Князєва залишили під вартою до 8 вересня

20 Липня 2023 23:05
Суд першої інстанції залишив ексголову Верховного суду Всеволода Князєва під вартою до 8 вересня з альтернативою застави у 75 мільйонів гривень. Адвокат Князєва Іван Староста подав апеляцію на це рішення та просив суд про будь-який інший запобіжний захід, який не пов'язаний з триманням під вартою. Також захист колишнього голови ВС України просив про зменшення розміру застави.

Про це повідомляє Суспільне.

Прокурор не підтримав таку апеляцію, адже вважає, що тримання під вартою Князєва та рівень застави достатній, аби запобігти можливим ризикам. Зокрема це стосується пошкодження доказів, тиску на експертів, свідків та переховування обвинуваченого.

Проте під час виступу на судовому засіданні Всеволод Князєв запевнив, що доводи прокурора «перебільшені». Зокрема суму застави він вважає непідйомною, адже таких грошей ексголова Верховного суду не має.

«Це моральні та фізичні тортури, щоб домогтися від мене необхідних показань про гіпотетичні корупційні схеми у вищих ешелонах влади», – сказав Всеволод Князєв.

Читати ще: Корупцію у Верховному Суді допомогли виявити детективи під прикриттям: подробиці резонансної справи

Нагадаємо, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів.

Також голові Верховного Суду Князєву та його спільникові – адвокату повідомили про підозру у справі щодо отримання хабара.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі щодо отримання хабара.

16 травня у Верховному суді скликали позачерговий пленум. На пленумі зі 168 судів Верховного Суду були присутні понад 140. 142 голосами судді ухвалили заяву, у якій взяли на себе повну відповідальність за події, що «відбуваються у зв'язку з імовірними корупційними діяннями його окремих представників».

Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

18 травня Вищий антикорупційний суд України обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Він мав перебувати під вартою до 14 липня.

Адвокати Князєва подали апеляцію, але суд її відхилив, залишивши колишнього голову Верховного суду під вартою. Водночас йому зменшили суму застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus