USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Справа щодо геноциду: позицію України у суді в Гаазі підтримують вже 24 країни

22 Листопада 2022 14:31
Міжнародний суд ООН вже отримав 24 заяви держав, у яких ідеться про підтримку позиції України у справі «Україна проти рф» щодо порушення Конвенції про запобігання геноциду.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич.

«Зараз вже є 24 заяви держав про те, що вони підтримують позицію України. РФ комунікує з судом і перебуває всередині процесу. Справа по суті стосується того, що РФ надумано маніпулювала та маніпулює, спекулювала та спекулює тим, що нібито Україна вчиняла якийсь міфічний «геноцид» впродовж восьми років, зокрема на території Донбасу. Ми доводимо у справі, що це маніпуляції та спекуляції, що таким чином РФ порушує саму священність поняття Конвенції про геноцид, бо геноцид – це найтяжчий з міжнародних злочинів», – сказав він.

Читати ще: Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Кориневич також зазначив, що Україна мала подати меморандум по суті справи до 23 вересня.

«Ми його подали 1 липня. Ми зробили все для того, щоб це було якомога швидше», – підкреслив він.

Як повідомляли, 16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну, метою якого Кремль назвав припинення нібито «геноциду» в Луганській та Донецькій областях. Однак Росія заявила, що не виконуватиме наказ Суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus