USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Справа Третяків: екс-заступника голови Ківерцівської РДА засудили, дружину покарали

20 Лютого 2018 14:04
Після річної тяганини суд виніс вирок екс-заступнику голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергію Третяку та його дружині Тетяні. Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Суд засудив Сергія Третяка до 3-х років позбавлення волі, а його дружину Тетяну Третяк зобов'язав заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень.


До слова, нагадаємо, правоохоронні органи викрили у вимаганні неправомірної вигоди у вигляді матеріальних цінностей на загальну суму 40 тисяч гривень 35-річного заступника голови Ківерцівської РДА Сергія Третяка. Як ідеться в матеріалах слідства, посадовець вимагав «подяку» від суб'єкта підприємницької діяльності за сприяння у визнанні його переможцем у тендерних закупівлях.

Раніше повідомлялося, що колишньому посадовцю загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: СПРАВА ТРЕТЯКІВ: СУД ВИХОДИТЬ НА ФІНІШНУ ПРЯМУ У СПРАВІ ПРО ХАБАР ВОЛИНСЬКОГО ПОСАДОВЦЯ

Як інформує "Під прицілом" з посиланням на Аверс, торги, в отриманні хабара, за які підозрюють Третяка, оголосили 10 листопада, а провели 12 грудня. У тендері брали участь 6 учасників. На пальне для відділу освіти, враховуючи можливість підвищення ціни на паливо, передбачили близько 621 тисячу гривень.

Тож після отримання усіх пропозицій, 10 грудня їх переглянули. Найнижчу ціну на пальне пропонувало ПП "Преміум Сервіс" – 381 100 гривень. На другому місці – пропозиція від ТзОВ "УКРПАТ", яке пропонувало суму у 382 тисячі гривень. Переможцем торгів стало ПП "Преміум-Сервіс". Проте, після оголошення фірми, переможцем до тендерного комітету передали лист про відмову співпраці через нестабільну ситуацію на ринку та коливання цін на паливо.

Згідно із законом 28 грудня акцептували наступну пропозицію, а саме від ТзОВ "УКРПАТ". 11 січня комітет отримав усі необхідні документи і уклав договір із ТзОВ "УКРПАТ". 12 січня комітет з конкурсних торгів затвердив результати тендеру. А вже 19 січня Сергія Третяка затримали за вимагання хабаря в розмірі 40 тисяч гривень від ТзОВ "УКРПАТ".

Під час досудового розслідування правоохоронці стверджують: з’ясували, що до махінацій причетна і його дружина – депутат Ківерцівської райради Тетяна Третяк. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 27 (види співучасників), частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України. Саме в її сумці і були знайдені гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus