USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як «справа Насірова» вплине на Порошенка. Думка

9 Березня 2017 12:41
Роман Насіров — під арештом. Вночі Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Застава визначена у розмірі ста мільйонів гривень. Тим часом адвокат колишнього глави ДФС Андрій Кузьменко заявив журналістам, що виплачувати заставу його підзахисний не буде, інформує видання «Грушевського,5».

Зараз захист Насірова готує апеляцію на рішення Солом'янського райсуду - будуть скаржитися до Європейського суду з прав людини. Також прокурори у справі Насірова заявили, що в обвинуваченого є, крім українського, паспорт Угорщини та Великобританії. І суд зобов'язав його, у разі внесення застави, не виїжджати за межі Києва без дозволу детектива, прокурора і суду, здати паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють покинути межі країни, і носити електронний браслет.

Сам Роман Насіров, всупереч наданим прокурорами документів, заявив, що є громадянином тільки України.

Які перспективи у справі Насірова, в ефірі радіостанції Голос Столиці спрогнозував політичний аналітик Петро Охотін.

«Насправді маємо досить підйомну як для корумпованої верхівки суму. Питання в іншому, чи буде ця застава внесена. І як далі розкручуватимуть це шоу найбільш високі посадовці України. Тому що, насправді, справа Насірова вирила велику яму для Петра Олексійовича Порошенка. З одного боку, не можна, щоб Насіров сидів і мучився, тому що тоді порушується система договірняків, і всі люди, які працюють з Петром Олексійовичем, можуть задатися питанням: може, я наступний. З іншого боку, його вже і не можна просто випустити, а тим паче, щоб він просто втік. Тому що тоді буде забагато питань до нього від інших представників еліти, від громадськості, і, в принципі, це дуже небезпечна ситуація», - пояснив політолог.

Нагадаємо, 2 березня в НАБУ повідомили про вручення підозри Роману Насірову за «справою Онищенка». Очільник ДФС підозрюється у вчинені дій, які завдали державі шкоди на суму у розмірі 2 мільярдів гривень.

За результатами судового засідання, опальному чиновнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Натомість Спеціальна антикорупційна прокуратура готує апеляцію на рішення суду про заставу усуненому голові ДФС Роману Насірову. Так, Насірову вимагатимуть збільшити заставу до 2 мільярдів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 9 Березня 2017 12:48
Набу працює пок не погано. Треба розганяти тих корупціонерів і жорстокіше з ними а не звільнили з роботи , випустили і гуляй вася
юрій Показати IP 9 Березня 2017 12:49
А хто настпуний? Бо ж там усі хто в кріслах чиновницьких то там і корупцією пахне. За всіх треба братися
Андрій Показати IP 16 Березня 2017 22:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus