USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Справа щодо ДТП за участі польського консула «зависла у повітрі»

17 Січня 2013 17:12
Результати переданого до польських правоохоронців кримінального провадження щодо консула Генерального консульства РП у Луцьку, який збив волинянку, поки що невідомі.

Про це повідомив начальник слідчого управління УМВС у Волинській області Анатолій Петрушин під час прес-конференції 17 січня.
Кримінальне провадження щодо консула візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Єжи Юзефа Зімни, який збив дівчину на Волині і яка в результаті померла, направили до правоохоронних органів Республіки Польща.
За словами Анатолія Петрушина, результатом слідчих дій у цій справі в Україні стало те, що правоохоронцям вдалося довести, що все-таки водій порушив правила дорожнього руху і саме він став винуватцем ДТП.
Однак, порушити кримінальну справу щодо Єжи Зімни і притягнути його до відповідальності на території України слідчим не вдалося, оскільки консул належить до категорії осіб зі статусом недоторканності.
Окрім того, Петрушин зазначив, що приблизно через тиждень після того, як трапилася ДТП, польський консул покинув межі України.
Тож, у слідчому управлінні УМВСУ Волині прийняли рішення щодо передачі кримінального провадження у цій справі на територію Республіки Польща. «Ми оформили усі юридичні процедури і через наші центральні органи передали кримінальне провадження до правоохоронних органів Польщі», - зазначив головний волинський слідчий.
Однак, подальша доля справи йому не відома. «На жаль, які на даний час результати мені невідомо. Нас ще не проінформували», - резюмував Анатолій Петрушин. Однак, зазначив, що про результати українських правоохоронців все-таки мають повідомити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 20 Січня 2013 10:15
Вот уроды!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus