USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинського суддю судять за ДТП

29 Квітня 2015 23:00
Слухання адмінсправи за фактом скоєння суддею Господарського суду Волинської області Петром Слободяном ДТП розпочав Луцький міськрайонний суд. Про це інформує Під прицілом.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 3 квітня на перехресті вулиць Рівненська та Відродження трапилася ДТП за участю судді Господарського суду Петра Слободяна. Незадовго після аварії громадські активісти виклали в мережу відео з місця пригоди, на якому, з їх слів, видно, що вершитель Правосуддя був напідпитку.


Втім сьогодні під час судового засідання у Луцькому міськрайонному суді Петро Слободян розповідав про причини та деталі ДТП і, разом з тим, вибачався перед своїми колегами.

«Перш за все, я хочу вибачитися перед Високим судом і найголовніше - перед своїми колегами, перед своєю судовою громадськістю, що це трапилося в такий складний для країни час, коли відбувається гоніння на судову систему. Але справедливість і закон буде торжествувати, тому що інакше ми зайдемо в глухий кут і просто в нікуди» - заявив під час суду Слободян.

Разом з тим, служитель Феміди розповів, що того дня він приїхав до свого знайомого, який є власником кафе «Затишок», мовляв, частенько у нього купує заморожені напівфабрикати, і того дня також заїхав в кафе за продуктами.

Потім, зі свідчень Петра Слободяна, він розповідав своєму товаришу про хворобу вітчима, і з цього приводу дуже рознервувався. Через це офіціантки кафе навіть давали якісь ліки судді Господарського суду. А зважаючи на поганий стан здоров’я Слободяна, його товариш, зі слів самого Петра, вирішив йому допомогти і подзвонив своєму знайомому, який зміг би завезти суддю додому.

За кілька хвилин, стверджує суддя Слободян, приїхав молодий хлопець, йому дали ключі, суддя сів на заднє сидіння свого авто і вони рушили.

Однак уже за кілька метрів, на перехресті вулиць Рівненська та Відродження, авто Петра Слободяна зіткнулося з машиною марки «Ford Hugo».

Суддя пояснив, що хлопець, який сидів за кермом автомобіля, спочатку хотів їхати прямо вулицею Рівненська, однак Петро сказав, що потрібно повертати на вулицю Відродження, і тоді водій почав маневрувати, аби перелаштувати авто у праву смугу автодороги. І саме тоді автівки зіткнулися.

Такі дії молодого водія суддя пояснює тим, що раніше хлопець не керував великогабаритним авто, тому не врахував розміри автомобіля, коли здійснював маневри на дорозі.

Після зіткнення водій білого «Ford Hugo» вийшов з машини і почав кричати. Тоді Петро Слободян запропонував їм обом від’їхати з місця ДТП, аби не заважати іншим машинам. Однак водії «Ford Hugo» відмовився, сказав, що він не є власником авто і викликав працівників ДАІ.

Після приїзду патрульної машини ДАІ Слободяна забрали до відділу Державтоінспекції для дачі свідчень щодо ДТП, а після цього повезли до Волинського обласного наркологічного диспансеру на освідування.

Однак у наркодиспансері учасник ДТП відмовився проходити медичний огляд на вміст алкоголю в крові.

Через тиждень, 10 квітня, суддя Господарського суду Волинської області знову поїхав до відділу Державтоінспекції для складання протоколу.

Уже під час судового засідання державтоінспектор, який виїжджав на місце аварії, повідомив, що згідно з інструкцією, якщо ДТП скоїв працівник суду, то протокол необхідно складати уже після повного з’ясування обставин, а не одразу після ДТП.

Крім того, на суд прийшли і молодий водій, і власник кафе «Затишок», які підтвердили покази Петра Слободяна.

Однак свідчення усіх трьох учасників справи дещо різнилися, зокрема, суддя розповідав, що коли він виходив з кафе, то хлопець, який його мав відвезти додому, на той момент уже був у салоні автомобіля.

Сам хлопець розповів, що після приїзду до кафе чекав Слободяна і власника кафе біля автівки судді.

А власник кафе «Зустріч», своєю чергою, засвідчив суду, що хлопець був біля своєї автівки, якою приїхав до кафе.

Втім, оцінку таким свідченням в подальшому дасть суддя Михайло Квятковський, який є головуючим по справі.

Наразі слухання справи відклали, оскільки на судове засідання не з’явився водій «Ford Hugo», тож і результати розгляду справи будуть відомі лише після закінчення розгляду справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
рижков сергій Показати IP 29 Квітня 2015 23:07
Михайло Квятковський Ви ж чесна людина...я знаю
123 Показати IP 29 Квітня 2015 23:07
Ну что это за туфта?
Оксана Показати IP 29 Квітня 2015 23:41
От і звершилось правосуддя, є бог на світі, і цей хабарник займе належне йому місце. Я чекала довгих 5 років в надії на те, щоб ця людина відчула і заплатила за ту біль, розпач і несправедливість з якою зіткнулася я . Цей нелюд одним своїм підписом перекреслив напевно цілих п'ять років життя нашої сім'ї, не дивлячись ні на що. Хоча ... Чому ні на що, він дивився хто може запропонувати більше, у нас фінансова сторона була скромніша і тому ми програли. Але потрібно було пройти 3 роки пекла по всіх інстанціях, щоб у верховному судді виграти, але скільки за ці роки було пролито сліз..... Шановний Слободян я людина не злопам'ятна, але ваші всі судові засідання я згадую як просто "кошмарний сон" і напевно вони ніколи не забудуться, єдине що вам можу порадити: сходіть в церкву і покайтеся за всі свої гріхи і попросіть пробачення у всіх кому завдали страждань і болю.
суд Показати IP 30 Квітня 2015 06:57
ВІН НЕ ПОКАЯВСЯ. Говорить про гоніння на суддів. Зверніть увагу. Це людина минулого режиму.
123 Показати IP 30 Квітня 2015 07:12
Раз суддя то нічого йому не буде
Патріот Показати IP 30 Квітня 2015 08:20
Сором адвокату Козаку,який, взявся захищати прихвоснів Януковича та корупціонерів. А те,що буде в суді розіграна така ситуація, жоден юрист несумнівався. Однак водій Форда,чи торгується за неправдиві свідчення чи його "гризе совість",бо ж він на місце Самооборону викликав. Однак цікаво, чи містять матеріали справи(пояснення осіб на місці ДТП) про третьго водія!!??)))Чи ця ідея фікс зявилася після пяної ночі!!??І що скажуть ДАі на питання,чому водія неосвідували. а пасажира(ну, зі слів Слободяна)!!??Де був "водії" на момент прїзду ДАІ!!??Чи заявляв він тоді про те, що він був за кермом!!??Побачимо наскільки справедливий Квятковський,чи на скільки аморальний Слободян.
Сіліч Показати IP 30 Квітня 2015 08:29
Буде ситуація "аля суддя Хитрик -2" (той тоже п’яний не був, а лікі вживав), що ж це за лікі, що так вставляють?
ланцелот Показати IP 30 Квітня 2015 09:19
Слободяну дати літературну премію за кращий фантастичний твір і розмістити в "Читанці" для 2 класу в розділі "Брехливі судді"
Тупий Показати IP 30 Квітня 2015 09:23
Невже ця с*******а, яка нагло бреше суддям, громадянам України, в змозі виносити праведні вироки іменем України. Тарас Бульба говорив: "На палю"
Андрій Показати IP 30 Квітня 2015 09:27
Ця справа, своєрідний тест для Квятковського і судової системи держави.Поняття моральності Слободяну не підходить...А на рахунок вживання ліків, необхідно запитати лікарів які причетні до цього....
муд Показати IP 30 Квітня 2015 09:51
От п.дар, в "час коли відбуваються гоніння на судову систему". Мов би каже і ви високий суд не застраховані від того, що будучи пяними за кермом відповідати будете перед законом. Вибачення ппросить перед судовою громадою, с.ка, а не перед людьми яким служить.
ACAB Показати IP 30 Квітня 2015 16:22
................ як воно ще може когось судити справа не в тому що він попав в таку ситуацію а в тому що він не може достойно вийти - це не суддя це мразь !!!
факт Показати IP 30 Квітня 2015 23:59
Суддя, який сам свідомо порушує закон і бреше - не може бути суддею. Гнати в шию.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus