USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Справжній патріотизм – не на словах, а в наших вчинках»: у Луцьку вшанували Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2022 22:07
20 лютого на Театральному майдані в Луцьку на віче зібралися сотні містян, аби вшанувати Героїв Небесної Сотні.

Захід відбувся за сприяння департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», музичної крамниці Medison, комунального закладу «Луцький міський молодіжний центр». Також долучилися патріотичні молодіжні організації. Провів захід заслужений артист естрадного мистецтва України Сергій Скулинець.

Акцію розпочали з перегляду короткометражного фільму про події, що відбувалися на Майдані у 2013-2014 роках. А пісню «Плине кача…», якою в ті буремні дні проводжали не одного Героя, усі слухали, затамувавши подих.
«Шанувати Героїв ми можемо по-різному: поставити свічку в церкві, помолитися за них удома, просто на хвилину спинитися біля стели, – сказав керівник КЗ «Луцький міський молодіжний центр» Юрій Семчук. – Але коли ми зберемося разом, то наша молитва буде набагато сильнішою і вони її відчують. Наш захід є національно-патріотичним. І сьогодні ми з вами об’єдналися на цьому майдані, як колись об’єдналася Небесна Сотня».
Він наголосив: на Майдані згуртувалися люди, які до того одне одного не знали, але їх об’єднала любов до України. І багато з них віддали найдорожче – власне життя – заради її свободи.

Під час акції уперше в Луцьку відбулася світлова ілюстрація «Промені Майдану».
«Сьогодні у нас сім цих променів – саме стільки волинян загинуло на Майдані, – зазначив Юрій Семчук. – Вони символізують зв’язок із нашими Героями. Так ми передаємо їм свою шану».

По тому учасники заходу запалили лампадки, з яких створили символічний тризуб біля стели Героїв.
Читати ще: У Луцьку вшанували Героїв Небесної Сотні

«Сьогоднішній день – про пам’ять і про патріотизм, – наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Це пам’ять про людей, які на Майдані виборювали краще майбутнє для нашої країни, які заплатили за це найбільшу, найстрашнішу ціну – віддали життя. Сьогодні ми називаємо їх Героями Небесної Сотні».
Як зауважила Катерина Шкльода, справжній патріотизм – не на словах, а на ділі, у наших вчинках.

«Уже сьогодні своїм життям ми можемо показувати цей патріотизм, – додала вона. – Не коментарями у фейсбуці, не розмовами про те, як усе погано, а роблячи конкретні дії – ходячи на роботу й сплачуючи податки, виявляючи активну громадську позицію, допомагаючи співвітчизникам і нашій армії. Я бажаю усім стати справжніми патріотами. Тоді у нашій країні усе неодмінно буде гаразд, а криваві події ніколи не повторяться».
Молитву за душі спочилих воїнів, які віддали життя за волю України, виголосив рідний брат загиблого на Майдані Василя Мойсея отець Роман. І вона відгукнулася у серцях і душах кожного, хто взяв участь в акції. По тому всі присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання.
Патріотичні пісні звучали у виконанні Сергія Скулинця. А донька загиблого на сході воїна Оксана Цаплюк прочитала проникливий вірш-притчу, що багатьох змусив замислитися над тим, якими є справжні цінності у житті. Дуже тепло присутні на Театральному майдані зустріли пісню у виконанні юного таланта з Каменя-Каширського Михайла Виндюка.
По тому учасники заходу із запаленими лампадками та увімкненими ліхтариками взяли участь у світловій ході до Меморіалу Слави.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тiж тупi iпала Показати IP 21 Лютого 2022 15:10
Молодцi!
Луцьк Показати IP 21 Лютого 2022 20:10
Гарний захід
Експерт Показати IP 28 Лютого 2022 10:30
Давно название нужно поменять, потому-что погибло намного больше :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus