USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Спробував наркотики в школі: волинянин, якому загрожує тюрма, звернувся до батьків

25 Грудня 2023 18:01
Спробував наркотики у школі, а тепер - за крок до в’язниці. Волинянин закликає батьків, які виховують підлітків, звертати увагу на поведінку дітей, поки не сталося лиха. Сам хлопець вже погодився на реабілітацію.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Ярослав розказує, що три роки тому пішов на луцький авторинок дивитися машини, а побачив, як роблять закладку.

«Я дивився автомобілі і побачив, що хлопці в кущах шурхають. Знайшов пакунок, не знав, що в ньому було і в якій кількості. Просто були здогадки, я вирішив поцікавитися і забрати», – каже Ярослав.

Хлопець зауважує, що збувати не збирався, а забрав для себе. Усе обернулося кримінальною справою. Тепер Ярослав проходить реабілітацію. Каже, що йому допомагають батьки.

«Всі рано чи пізно приходять до такого рішення. Або тюрма, або смерть, або реабілітаційний центр. Тут варіантів небагато. Хочеш нормально жити – потрібно щось робити, наводити лад у своєму житті. Важко вийти з того, неважливо, скільки часу ти вживаєш. Перший раз спробував ще в школі», – розповідає волинянин.

Ярослав звертає увагу всіх батьків, які виховують підлітків: «Батькам потрібно звертати увагу на поведінку своїх дітей, з ким вони спілкуються та чим цікавляться з самого дитинства».
А на що саме батькам потрібно звернути увагу – розповідає лікар-нарколог Людмила Пащук.

Якщо ваша дитина полюбляє енергетики – це вже перший тривожний дзвіночок, зауважує лікарка, адже підліток може захотіти спробувати і сильніші стимулятори. Перші тривожні ознаки – змінюється поведінка дитини.

«З’являється агресивність, коли дитина без будь-яких причин стає претензійною, може бути агресивною, плаксивою, неуважною, розсіяною. Це спостерігається навіть у рухах дитини. Вони бувають розв’язані, високою амплітудою ходьби, коливання руками, швидкий хід», – каже лікар-нарколог Людмила Пащук.

Вживання наркотиків може видати навіть погляд.

«Батьки бачать прозорий погляд. Коли дитина дивиться на батьків і ніби їх не бачить. Також треба дивитися за матеріальними витратами дитини», – наголошує Людмила Пащук.

Лікарка каже, що в аптеках доступні експрес-тести на наркотики. Особливо небезпечні так звані солі. Ці психотропи, наголошує медик, дуже швидко забирають розум. Зі слів Людмили Пащук, серед підлітків побільшало випадків криміналу. Найстрашніше, що після солей зміни в мозку незворотні: руйнуються нейрони, порушується мислення і пам’ять.

«Найосновніше для батьків – не втрачати спілкування з дитиною, незважаючи на роботу та важкі часи. Це має бути спілкування не про те, що ти робив, а що ти відчував, коли ти це робив. Які в дитини почуття, страхи, переживання», – каже лікарка.

Також необхідно, щоб дитина бачила в батьках ще й друзів, з якими може щиро поговорити та не боятися відкрити їм душу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Павло Показати IP 26 Грудня 2023 11:01
Звільніть нарколога ця особа не є профпридатною. Написаний брєд який не має звязку з реальнстю
Нарколог до Павло Показати IP 27 Грудня 2023 05:00
Що не так, мій сольовий друг? Шо тобі не сподобалося в словах лікарки? А віриш, що цей чемодан не робив закладки, а знайшов чужі? І чи не варто цього наркоторговця на зону до подібних?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus