USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Спрощені» субсидії пенсіонерам й інвалідам заборонили

27 Липня 2015 08:16
Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №2676 про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Про це інформують у прес-службі глави держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пенсіонерам й інвалідам буде простіше отримати субсидію. 19 липня народні депутати України ухвалили законопроект, що дозволяє пенсіонерам та інвалідам нараховувати субсидії в автоматичному режимі. Під дію закону мали потрапити 14 мільйонів українців. Однак, президент ветував відповідний законопроект, позбавивши мільйонів українців права на "автоматичну" субсидію.

"Президент ветував закон, що вносить зміни до закону України про житлово-комунальні послуги в частині нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. Президент вважає, що цей закон обмежує права громадян та суперечить політиці спрощення процедури отримання субсидій, яка проводиться урядом", — пояснив Представник Президента у Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк.

Він підкреслив, що закон стосувався лише двох категорій громадян – пенсіонерів і інвалідів.

Про інші категорії громадян взагалі нічого не було сказано. Законопроект передбачав так зване автоматичне призначення субсидій, яке на практиці є неможливим через слабку базу даних щодо тих, хто такого призначення потребує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Липня 2015 10:08
НОВА ПЕРЕМОГА!!!!
Анонім Показати IP 27 Липня 2015 10:54
Автоматическое начисление субсидии, т.е. без всяких документов со стороны получателя субсидии явно "суперечить політиці спрощення процедури отримання субсидій, яка проводиться урядом". Ну и ну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus