USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Кого й за що можуть позбавити субсидії

8 Лютого 2016 09:16
Цьогоріч Міністерство фінансів перевірить всіх одержувачів субсидій, пенсій та інших соціальних виплат. Таким чином, на виплатах субсидій хочуть заощадити 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, з 1 січня відомство отримало доступ до банківської таємниці, завдяки чому в Мінфіні дізнаються, де і скільки грошей витрачають українці. Перевірять усіх, хто отримує субсидії чи соцдопомогу. Чому можуть відмовити у субсидії, з’ясовували журналісти «Сегодня».

Після подачі заяви і декларації про доходи, рішення про те, чи буде призначена субсидія і в якому розмірі, в управлінні соцзахисту повинні прийняти не пізніше, ніж через 15 днів.

Наразі в Україні субсидію отримують 5,4 мільйона сімей, це практично кожен третій українець. Проте в цьому році в Мінфіні заявили - після перевірки всіх пільговиків і отримувачів соцвиплат хочуть заощадити 5 мільярдів гривень.

З яких причин українців можуть залишити без субсидії:

- Якщо у період 12 місяців до оформлення субсидії було здійснено покупку або оплачено послуги на суму від 50 тисяч гривень

- Якщо субсидіант приховує додатковий дохід.

«Субсидію не можуть отримати люди, які в період за 12 місяців до моменту подання заяви на оформлення субсидії здійснили покупку або оплатили послуги на суму від 50 тисяч гривень. Виняток – оплата комунальних послуг в межах соціальних норм. Також не враховуються медичні маніпуляції, спрямовані на забезпечення життєдіяльності», – розповіли на «гарячій лінії» Кабміну.

Якщо один з членів сім'ї, наприклад, оплатив офтальмологічну операцію на суму від 50 тисяч гривень, у субсидії такій сім'ї можуть відмовити.

У загальний дохід при нарахуванні субсидії також враховується дохід від продажу сільськогосподарської продукції, здачі житла в оренду, дохід від банківських депозитів або цінних паперів.

Як будуть перевіряти одержувачів субсидій та пенсіонерів

Для проведення верифікації необхідно мати інформацію про фінансовий стан громадян не менше ніж з двох джерел. Одне з таких джерел – це інформація, надана з державних органів, які виплачують пенсії, соціальну допомогу або зарплату своїм працівникам.

Друге джерело – дані банку про надходження цих коштів і їх використання, – пояснили в прес-службі Міністерства фінансів.

Зазначимо, цього року електроенергія подорожчає двічі – у березні та вересні.

Якщо на даний момент українці, які споживають від 100 до 600 кВт/ годин електроенергії на місяць, платять за кожен кВт 78,9 копійок, в березні тариф підвищиться до 99 копійок, у вересні – до 129 копійок.

Крім того, в квітні переглянуть тарифи на газ для населення. Перевірити, чи нададуть вам субсидію, можна ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
11 Показати IP 8 Лютого 2016 09:29
..(в управлінні соцзахисту повинні прийняти не пізніше, ніж через 15 днів)........ці казочки для кого писані?......чотири місяці уже пройшло з дня подачі документів а результату ще немає.......
Тарас Показати IP 8 Лютого 2016 09:52
Як людей простих ущемляють. А коли вже перевірять вас шановна наша влада??? Ви жируєте їздите на дорогих автівках живете в дорогих домах маєте квартири за кордоном грошей кури не клюють і знову треба тих перевірити у кого субсидія. ? ГАНЬБА ВАМ ГАНЬБА з жиру вже біситесь нічого для людей не можете зробити а тільки в них останню копійку забираєте
валік до Тарас Показати IP 8 Лютого 2016 11:32
тарасик, не розпинайся, вони твій комент точно не почитають. сходи ліпше машину кому спали, попікетуй, тощо
Robotyaga na zarobit до Тарас Показати IP 8 Лютого 2016 11:41
poskachit shche, mozhe krashche stane.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 10:04
при перевірці будуть бачити надходження коштів на особисту карточку? наприклад привітБанку, коли хтось тобі перекидає через термінал
Олег до Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 14:06
написано ж що перевiряють соцiальнi рахунки по витратам, тобто тi грошi що дала держава, а особистi картки це не соцiальнi, до них дiла не можуть мати поки що
Бандура Показати IP 8 Лютого 2016 12:40
Постанова КМУ від 26 червня 2015 р. № 475. До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичних операціях, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності.”
Настя Показати IP 8 Лютого 2016 14:54
дебили не знають кого перевиряти І як ще витрати перевірять. Бідний пенсіонер збирає на холодильник 5 років і купить а його перевірять і скажуть що він багатий і сусидії немає
Іван Незнайди дорога Показати IP 26 Липня 2016 16:10
Текст повідомленняВИБАЧТЕ ЛЮДИ ДО Влади, були ср*ні комуністи, і було що їсти,тепер бл*тські демократи нема навіть чим ПОСР*ТИ:->.
Анатолій до Іван Незнайди дорога Показати IP 16 Серпня 2016 15:51
Що ти пишеш,совок зашорений!!! При комуністах було що їсти!? При комуністах не було,що їсти і у що вдягнутися!!! Згадайте черги за вареною ковбасою і 150гр.масла на місяць на члена сім'ї!
федя Показати IP 18 Серпня 2016 22:45
Дивні ви люди ви що не бачите куди ми йдемо, а я скажу в нікуди і все це що твориться навколо нас штучно, прйде небагато часу і побачите до чого вас приведуть жиди прокляті, щоб вони виздихали до одного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus