USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Срібло» Марії Повх – найвище досягнення волинського спорту у 2015-му

7 Травня 2015 18:45
Срібна призерка Чемпіонату Європи з веслування на байдарках і каное Марія Повх повернулася до Луцька з Чехії, де відбувався турнір. Спортсменка поділилася враженнями від змагань і радістю від здобутої нагороди. Адже вже 11 років Україна не мала медалей на Чемпіонаті Європи в категорії К-4. Привітати дівчину прийшли тренери та спортивні чиновники.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що Марія Повх разом з Марією Кічасовою, Анастасією Тодоровою та Інною Гріщун у фінальному заїзді жіночих байдарок-четвірок на олімпійській дистанції 500 метрів показала час 1 хвилина 37,18 секунд. Цей результат дозволив українському екіпажу зайняти друге місце на Чемпіонаті Європи в чеському місті Рачице.

«Ми виступили дуже вдало, бо зібралася команда тих людей, які хочуть йти до перемоги. Було дуже багато суперників. Ми поступилися лише білорускам, яких я вважаю справжніми лідерами європейського рівня. А от росіянки дуже розчарувалися, що програли нам. Друге місце для нас – це ще один крок до ліцензії на участь в Олімпійських іграх. Наступний етап – Чемпіонат світу», - сказала Марія Повх.

Тренер-викладач Роман Повх розповів, що всі спортсменки повірили у свої сили і тільки тому зуміли досягти такого високого результату. Роман зазначив, що в майбутньому наші веслувальниці матимуть вищі нагороди, адже у цього виду спорту є хороша підтримка. «У спортивному сенсі ми щасливі люди, бо в нас є надійна опора. Підприємство «Модерн-Експо» нам допомагає. Ми маємо змогу виступати на найновітніших човнах. Буквально перед самим початком чемпіонату в Чехії нам привезли нового португальського човна вартістю понад 100 тисяч гривень. Ми забезпечені всім для того, щоб показувати результат», - зауважив Роман.

Заступник начальника Управління у справах сім’ї молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин назвав «срібло» Марії Повх найвищим досягненням серед волинських спортсменів у цьому році.

«Вона довго йшла до цього результату, але на своєму спортивному шляху в неї були теж вагомі досягнення. Вона була двічі бронзовою призеркою Чемпіонату світу серед юніорів. Марія також була срібною призеркою Чемпіонату Європи серед молоді. А це - вже є доросла медаль і дійсно вагомий результат», - доповнив заслужений тренер України Тарас Шевченко.

Вболівала за Марію і її перший тренер Ольга Мухаметаліна. «Я дивилася цілі змагання в прямій трансляції. Вболівала і тримала кулаки від першого гребка і до останнього. Для наших тренерів це була надзначна подія. Марія – взірець для наших дітей. Вона наша олімпійська надія», - зізналася Мухаметаліна.

Привітали спортсменку також голова Волинської обласної ради ВФСТ «Колос» АПК України Анатолій Кліш, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко, президент Волинської Федерації каное Андрій Шевчука, азаступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук вручив Марії та тренерам подяки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
спорт Показати IP 8 Травня 2015 09:31
Вітаємо! Вітаємо! Вітаємо !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus