USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів РФ

22 Квітня 2022 14:02
Генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що Сполучені Штати допомагають Україні зі збором і збереженням доказів воєнних злочинів, які були скоєні російськими військами з початку агресії Москви.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Зараз ми контактуємо з Генеральним прокурором України, і ми допомагаємо ... вони (українці, – ред.) зібрали групу міжнародних союзників для допомоги, і тому ми допомагаємо у зборі доказів і збереженні доказів, що стосуються можливих військових злочинів (РФ в Україні, – ред.)», - сказав Гарланд.

Зазначається, що наприкінці березня держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що уряд Сполучених Штатів Америки на підставі аналізу зібраних фактів визнав дії Російської Федерації в Україні воєнним злочином.

Нещодавно Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в інтерв’ю CNN повідомила, що її Офіс розслідує 5800 справ про воєнні злочини та злочини проти людства, вчинені російськими військами.

Читати ще: Воєнні злочинці з РФ: хто керував бомбардуванням Маріуполя і вбивав людей у Грузії та Сирії

Раніше Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні оголосила, що додатково залучить 54 міжнародних радників для розслідування воєнних злочинів.

Раніше Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення РФ в Україну.

Також відповідно до міжнародного кримінального кодексу, прокуратура тієї чи іншої держави може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus