USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

США готують нові санкції проти «Північного потоку-2», – німецькі ЗМІ

4 Лютого 2020 19:13
У разі, якщо Росія спробує добудувати трубопровід «Північний потік-2», за яким газ до Німеччини планували постачати в обхід України, США можуть ввести нові санкції проти цього проєкту.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt, посилаючись на власні джерела.

«Якщо Росія спробує добудувати трубопровід у Балтійському морі, то Палата представників і Сенат будуть готові випустити новий санкційний закон», – повідомили джерела видання в дипломатичних колах США.

Зазначається, що нові санкції можуть стосуватися не тільки компаній-підрядників проєкту, а й інвесторів «Північного потоку-2». Серед них – найбільші європейські енергетичні компанії. При цьому, за даними Handelsblatt, прийняти новий закон про санкції проти російського трубопроводу США готові в стислі терміни – в лютому чи березні.

Зазначимо, що російський Газпром будував «Північний потік-2» для того, аби мати змогу постачати свій газ до Європи в обхід газотранспортної системи України. Проєкт на 100% належить Росії, однак Газпром залучав іноземних партнерів для участі у ньому. Серед них — провідні енергетичні компанії Німеччини, Франції та Австрії.

«Північний потік-2» — друга гілка морського трубопроводу, який Росія будує через Балтійське море від узбережжя Росії до узбережжя Німеччини. З Півночі Німеччини газ з трубопроводу мав постачатися до Центральної Європи, забезпечуючи потреби Німеччини, Австрії, Чехії та низки інших країн. У разі завершення будівництва цього трубопроводу Росія отримала б можливість повністю відмовитися від традиційних шляхів постачання свого газу, зокрема за допомогою ГТС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Лютого 2020 19:23
Элементарная торговая война. США продвигает свой товар-сжиженный газ. Литва на этом уже обожглась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus