USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США і Британія відреагували на масований удар РФ по Україні

15 Листопада 2022 20:06
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк відреагувала на масовані ракетні удари Російської Федерації.

Про це пише УНІАН.

Брінк назвала російські удари черговою хвилею жорстоких нападів: «Думками з нашими колегами, сусідами та друзями тут, у Києві та по всій Україні».

«Ми продовжуватимемо підтримувати українців, які місяцями залишалися мужніми перед обличчям безглуздого нападу Росії, а також з тими, хто бореться за захист України», – наголосила посол США.

Услід за Брінк удари по Україні прокоментував і радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван.

«Сполучені Штати рішуче засуджують останні ракетні удари Росії по Україні, які, як видається, вразили житлові будинки в Києві та інші об’єкти по всій країні... Наші думки з мужнім українським народом, який продовжує демонструвати стійкість і мужність у захисті свого суверенітету і демократії. США та наші союзники і партнери продовжать надавати Україні те, що їй необхідно для самооборони, в тому числі системи ППО. Ми будемо стояти з Україною стільки, скільки буде потрібно», – йдеться в заяві Саллівана на сайті Білого дому.

Читати ще: Масштабна атака РФ по Україні: в ОП та МЗС відреагували на ракетні удари

Посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс назвала ракетні обстріли Росії відповіддю за принизливий відхід з Херсона.

У вівторок 15 листопада Росія здійснила масований ракетний пуск у три хвилі по українських містах, цілячись в об’єкти критичної інфраструктури.

За інформацією НЕК «Укренерго», зафіксовано удари в енергетичні об’єкти у всіх областях країни. Найскладніша ситуація наразі у центральних та північних регіонах. Енергетики ввели аварійні відключення світла.

В Офісі президента ситуацію назвали «критичною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus