USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США і ЄС не відключатимуть Росію від SWIFT, – ЗМІ

12 Лютого 2022 09:25
США і Європа завершують роботу над розширеним пакетом санкцій проти Росії в разі її вторгнення в Україну. Він націлений на великі російські банки, але не передбачає заборону доступу РФ до фінансової системи SWIFT.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

Три джерела, знайомі з перебігом переговорів, заявили, що повна заборона доступу Росії до системи фінансових операцій SWIFT активно не розглядалася після заперечень з боку європейських країн.

За словами одного з джерел, санкції проти великих російських банків все одно матимуть значний вплив на російський фінансовий сектор та економіку.

«Мета полягає в тому, щоб розробити санкції, які б дійсно вдарили по росіянах, при цьому враховуючи побічні збитки для тих, хто їх запроваджує, і визнаючи, що санкції сильно вдарять по Європі», – сказало джерело.

За словами трьох джерел, санкції будуть спрямовані проти російських олігархів, а також включатимуть контроль за експортом компонентів, вироблених Росією для технологічного та збройового секторів.

За словами американських та європейських чиновників, США та європейські союзники зосередилися на санкціях, які будуть запроваджені у разі фізичного вторгнення Росії в Україну. Їм потрібно буде додатково координувати будь-яку відповідь на санкції, крім повного військового вторгнення, наприклад масштабної кібератаки.

Один з американських чиновників повідомив, що серед російських банків, проти яких будуть запроваджені розширені санкції, можуть бути державні ВТБ і Сбербанк, які є найбільшими фінансовими установами Росії.

Нагадаємо, раніше США разом із союзниками розглядали можливість повної ізоляції Росії від світової фінансової системи у разі повномасштабного вторгнення Кремля в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 09:54
Діда і Клава, в чому зрада? І за що ви пуйла так любите чи за скільки?
Дідо до Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 14:43
Вас "мають" з усіх сторін, і чомусь мені здається що вам це подобається. Насолоджуйтесь далі.
Анонім до Дідо Показати IP 13 Лютого 2022 09:20
Дідо, в тебе якась зацикленість на "мають"... Схоже над тобою хтось позбиткувався в дитинстві. Сходи до психіатра, мо поможе, ти ше ж не зовсім кончений.
Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 10:47
Війна війною,а інтереси найбагатших треба захищати.
Олесь Показати IP 12 Лютого 2022 11:02
Як завжди обламалися обеспокоені і дали задню . Продажні еурогоміки .
Дідо до Олесь Показати IP 12 Лютого 2022 13:27
Один у нас товариш,-Росія і Путін. Треба здаватись.
Олесь до Дідо Показати IP 13 Лютого 2022 22:36
Дідо у нас країна будувалася незалежна ...а вийшла продажня . Я на черенкові ту росію і путіна бачив ...так же само нехочу і ту америку . Свое треба робити а не з їхніх рук їсти просити ...їм всім раби на поля потрібні а не нація сильна і самодостатня . Гнати їх всіх на хрен треба .
Рауль Показати IP 12 Лютого 2022 11:46
Вот это новость
скептик Показати IP 12 Лютого 2022 13:13
ми такі стурбовані, такі стурбовані ....
Пенс Показати IP 12 Лютого 2022 13:33
Вони печеньки тільки мастаки роздавати,наробили катавасії і в кущі.А слабо поставити на аерадромах по одному ржавому Боїнгу з намальованим прапором америки,щоб х...@йло думало ,чи бомбити чи ні.
І чому ж це? Показати IP 12 Лютого 2022 15:11
Бо не розумно кидатися камінням у скляному будинку. І бити молотком по м'ячу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus