USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загроза вторгнення Росії: в МЗС закликали українців зберігати спокій

12 Лютого 2022 14:50
У Міністерстві закордонних справ наголошують, що вживають всіх заходів із протидії агресивним діям Росії і закликають українців зберігати спокій.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

«З самого початку ескалації з боку Російської Федерації керівництво нашої держави, українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя. Зокрема, вчора на засіданні РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського відбувся ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України», – зазначається у документі.

В МЗС наголосили, що завдяки рішенням президента, парламенту та уряду, ухваленим останнім часом, а також допомозі партнерів Україна додатково зміцнила спроможності аби захистити безпеку держави та українських громадян.

«Комплексний пакет стримування Росії, запропонований партнерам Україною в листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля, і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США та ЄС жорстких санкцій, постачанням зброї та наданій макрофінансовій допомозі», – нагадується у заяві.

В МЗС закликали громадян зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Також у відомстві зазначили, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України.

Українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерам, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє владі вживати своєчасні дії, додали в МЗС.

У відомстві запевнили, що продовжують працювати задля зниження напруги і мобілізації конкретної підтримки міжнародних партнерів з метою утримання Росії в руслі дипломатичного діалогу.

Як ми писали, ЗМІ стало відомо про можливі дати вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року ЗМІ опублікували статтю про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ВІРУС Показати IP 12 Лютого 2022 15:08
ТАК В МЗС ВЖЕ ПЕВНО КОРОВАЇВ НАПЕКЛИ ПУТЮ ЗУСТРІЧАТИ,А НАМ ТУТ ВСЯКУ ЛАПШУ НА ВУХА ВІШАЮТЬ.
Саня Непанікуйко Показати IP 12 Лютого 2022 15:12
Сьогодні навала ботів, увесь інтернет заспамили.
Олександр Показати IP 12 Лютого 2022 15:40
ТАК Я СПОКІЙНИЙ ЦЕ У МЗС ЯКАСЬ ПАНІКА.
Петі Показати IP 12 Лютого 2022 15:42
Цілком правильно, не повинно бути паніки у людей, оскільки це не просто психоемоційний стан людей, а їх добробут, бо постійні "загрози вторгнення" страждають наші кишені, економіка вцілому. Шкода, що є багато тих, хто дурниці пише про караваї для Путі, саме такі,як не дай бог щось підіжмуть хвости і побіжать по лісах ховатися або польські кордони штурмуватимуть.
Висновок Показати IP 12 Лютого 2022 15:45
Пока відкрита польська границя... Про шассі забудьте - навіть наглосаксам радять пішки чухати. Путін безпольотну зону хоч і не оголосив, але вона реальна.
Просто Показати IP 12 Лютого 2022 17:04
*Партнери* нервують - скільки грошей вгепали в доставку свого металобрухту в Україну, а вредний Путін все не нападає. От і викликали в посольство представника України і дали вказівки, як діяти.
ГIсть Показати IP 12 Лютого 2022 20:05
Мир всIм мирним людям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus