USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США нададуть Україні бронебійні боєприпаси зі збідненим ураном, – ЗМІ

2 Вересня 2023 11:31
Адміністрація США надішле в Україну бронебійні боєприпаси, що містять збіднений уран.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на відповідні документи та інші джерела.

Зазначається, що такі снаряди, призначені для знищення російської бронетехніки, стануть частиною нового пакета військової допомоги Україні, який має бути представлено наступного тижня. Боєприпаси можуть використовуватися американськими танками «Абрамс», що будуть доставлені в Україну в найближчі тижні.

Майбутній пакет допомоги оцінюватиметься від 240 до 375 млн доларів, залежно видів зброї та боєприпасів, які він міститиме. Його вартість та зміст ще уточнюються.

Раніше боєприпаси зі збідненим ураном надала Україні Велика Британія.

Збіднений уран через його надзвичайну щільність дає снарядам можливість легко пробивати броньоване покриття та самозайматися в розжареній суміші пилу й металу.

Сполучені Штати використовували боєприпаси зі збідненим ураном у великих кількостях під час війн у Перській затоці в 1990 і 2003 роках та натовських бомбардувань колишньої Югославії в 1999 році.

МАГАТЕ заявляє, що дослідження в колишній Югославії, Кувейті, Іраку та Лівані «показали, що наявність залишків збідненого урану, розсіяних у навколишньому середовищі, не становить радіологічної небезпеки для населення постраждалих регіонів»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
побажання Показати IP 2 Вересня 2023 13:00
Щоб вони пропали, ті США. Де не посій, та нечисть вродиться.
читач Показати IP 2 Вересня 2023 13:41
нечисть - то москалі,які прийшли з війною на нашу землю і якби нас не підтримали,то ці ідіоти,які не бачили унітазу гадили б тобі на голову.
F16 до читач Показати IP 2 Вересня 2023 18:40
Не потрiбно допускать зростання на свой землi неонацистiв i бандерiвцiв i нiхто до нас не прийде.
ПТН ХЛО до F16 Показати IP 2 Вересня 2023 19:59
Менше дивись кацапську пропаганду то і бандерівці на кожному повороті не будуть ввижатися, а ще краще звали в свою улюблену расєю і там собі співай дєфєрамби путлєру і втарой арміє міра скільке влізе.
До фе16 Показати IP 2 Вересня 2023 19:13
Москальня гірше нацистів-фашистів,а бандерівці як раз і воювали проти москалів
Луцьк Показати IP 2 Вересня 2023 20:33
Це повна жесть! Хай би ті америці на своїй землі використовували той уран . Їм глибоко плювати на ту Україну, це лише поле бою для них, а на людей , які тут живуть, тим більше. Треба бути повним ідіотом , щоб вважати, що це не несе ніякої загрози довкіллю і людям
ПТН ХЛО до Луцьк Показати IP 2 Вересня 2023 20:39
Ще один виліз знавець який замість вчити взяв і скурив підручник з фізики...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus