USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

США передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном, ‒ ЗМІ

13 Червня 2023 15:00
Сполучені Штати Америки передадуть Україні снаряди зі збідненим ураном. Таке рішення прийняли у Вашингтоні після кількох тижнів внутрішніх дебатів про те, як оснастити танки Abrams, які США передають Києву.

Про це з посиланням на офіційних осіб США повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, бронебійні боєприпаси викликали побоювання низки експертів щодо впливу на здоров’я людей і навколишнє середовище. Проте один з американських посадовців розповів, що, схоже, немає серйозних перешкод для затвердження передачі боєприпасів.

У Пентагоні закликали, щоб танки Abrams, які США постачають Україні, були озброєні снарядами зі збідненим ураном. Такі регулярно використовуються армією США та дуже ефективні проти російських танків. Ці снаряди здатні пробити лобову броню російського танка.

Як розповів військовий аналітик Rand Corporation і колишній офіцер армійської артилерії Скотт Бостон, «снаряд б’є як товарний поїзд, він дуже довгий і дуже щільний. Таким чином, він спрямовує велику кількість кінетичної енергії на певну точку масиву ворожої броні».

Хоча збіднений уран є побічним продуктом процесу збагачення урану, він не викликає ядерної реакції. Програма ООН з навколишнього середовища заявила в минулорічному звіті, що «хімічна токсичність» металу становить найбільшу потенційну небезпеку і «може спричинити подразнення шкіри, ниркову недостатність та збільшити ризик розвитку раку».

Як повідомляли, Велика Британія вже передала Україні тисячі снарядів для танків Challenger 2, у тому числі й зі збідненим ураном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
давно зрозуміло Показати IP 13 Червня 2023 16:01
здоров'я простих українців вже нікого не цікавить.
Патрiот до давно зрозуміло Показати IP 13 Червня 2023 17:12
Життя
Шо ти москаль до давно зрозуміло Показати IP 14 Червня 2023 07:46
Небезпека тільки для свинособак які з ними безпосередньо зустрінуться а так якщо їх не облизувати і не тримати під подушкою загрози вони не несуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus