USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У США заявили про смерть сина Усами бен Ладена

1 Серпня 2019 08:58
Син ліквідованого лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена Хамза бен Ладен мертвий.

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на трьох представників адміністрації США, передає УНІАН.

Чиновники не надають ніякої інформації про те, коли і як помер син бен Ладена, а також про можливу причетність США до його смерті.

Президент США Дональд Трамп на питання журналістів про його смерть також відмовився давати які-небудь коментарі.

«Я не хочу це коментувати», – сказав Трамп.

У той же час, за даними NYT, уряд США все ж таки причетний до операції, проте подробиць не відомо. «Хамза бен Ладена вбили протягом останніх двох років під час правління адміністрації Трампа, але для підтвердження його смерті потрібен був час», – пояснили американські чиновники на умовах анонімності.

Раніше повідомлялося, що Держдепартамент США має намір виплатити нагороду в один мільйон доларів за інформацію про місцезнаходження Хамза бен Ладена.

Син бен Ладена поширював в інтернеті аудіо – і відеоповідомлення, закликаючи своїх послідовників атакувати США і їх західних союзників.

У 2017 році Держдеп США вніс одного з синів засновника і екслідера терористичного угруповання «Аль-Каїди» Усами бен Ладена – Хамзу в список розшукуваних правоохоронними органами терористів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus