USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США планують передати Україні новітні керовані ракети Switchblades

16 Березня 2022 15:32
В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розглядають можливість передання Україні новітнього озброєння. Йдеться про сучасні керовані ракети, які можуть точно вражати російську техніку та позиції з відстані кількох миль.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на NBC.

Про відповідні плани розповіли два обізнані чиновники. За словами одного з них, адміністрація поки що не ухвалила жодних рішень. Білий дім роздумує над тим, чи варто оснастити Україну «ракетами-бродягами» Switchblades в рамках нового пакету військової допомоги.

Читати ще: США нададуть Україні $13,6 мільярда допомоги

Є два варіанти Switchblade – 300 та 600: 300-та модель призначена для точкових ударів по військових; 600-та – для знищення танків або ж іншої техніки ворога.

«Ми підтримуємо наших союзників і суверенні держави в їхньому праві захищати свою батьківщину та своє життя, коли це фундаментальне право перебуває під загрозою», – йдеться у заяві компанії-розробника AeroVironment.

Зазначено, що Switchblades є роботизованими бомбами, які обладнані камерами, системою наведення, а також вибухівкою. Їх можна запрограмувати на автоматичний удар по цілях, які розташовані на відстані, або ж, наприклад, відтермінувати атаку. Згідно з даними компанії, модель 600 здатна літати протягом 40 хвилин й долати відстань до 80 кілометрів.

Варто додати, що Switchblades є зброєю одноразового використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus