USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

США збільшили військову допомогу Україні на 2022 рік

3 Липня 2021 16:21
Комітет з питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроєкт, згідно з яким у 2022 фінансовому році військова допомога Україні складе 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж у поточному році.

Про це повідомила пресслужба американського посольства у Facebook, інформує ТСН.

Зазначається, що з вказаної суми 125 мільйонів доларів (на десять мільйонів більше, ніж у 2021-му) будуть виділені на цілі безпеки допомоги Україні за статтею «Міжнародне військове фінансування».

Крім того, прийнятий документ передбачає виділення 275 мільйонів доларів за програмою Пентагону «Ініціатива безпекової допомоги Україні» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).

Також в посольстві заявили, що в прийнятому комітетом законопроєкті містяться положення про загрозу завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Раніше про збільшення військової допомоги зі США заявляв президент України Володимир Зеленський. Під час запланованої у Вашингтоні зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена буде обговорюватися питання збільшення військової допомоги та оборонних поставок.

Нагадаємо, що військова допомога Україні, яка обговорювалася під час візиту американських сенаторів і держсекретаря США Ентоні Блінкена, стосується зміцнення оборони країни в Чорному та Азовському морях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Скептик Показати IP 3 Липня 2021 19:37
Ай, які добрі *янкі* - просто так нам дають. Не технології, не устаткування, не техніку - саме зброю........ Нічого не нагадує з історії?
Я Показати IP 4 Липня 2021 07:36
вони іншим аборигенам чи неграм щось інше давали?? а ... скляні коралі і презервативи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus