USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

США планують переманити російських учених, – ЗМІ

1 Травня 2022 19:49
Адміністрація Білого дому плнаує переманити до США провідних російських учених, заради чого хочуть спростити візові вимоги для міграції цінних спеціалістів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела, передає Кореспондент.

Зазначається, що у Білому домі готують скасування деяких візових вимог для російських висококваліфікованих вчених. Зокрема, у своєму останньому запиті Конгресу Білий дім запропонував скасувати необхідність наявності роботодавця США для отримання робочої візи.

Ймовірно, що це правило застосовуватиметься до громадян Росії зі ступенем магістра або доктора наук, технологій, інженерії чи математики, отриманих у США або за кордоном.

Ця ініціатива спрямована на ослаблення високотехнологічних ресурсів президента Росії Володимира Путіна і в довгостроковій перспективі має підірвати інноваційну базу РФ.

Адміністрація хоче спростити переїзд росіян, які мають досвід роботи з напівпровідниками, космічними технологіями, кібербезпекою, передовими обчисленнями, ядерною інженерією, штучним інтелектом, технологіями ракетних двигунів та іншими спеціалізованими науковими галузями.

Зауважимо, тим часом у самій Росії погіршуються прогнози щодо зростання інфляції та падіння ВВП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus