USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США планують санкції проти російської еліти у випадку нападу РФ на Україну

31 Січня 2022 22:49
Адміністрація США завершила роботу над списком людей, проти яких запровадять санкції у разі нового вторгнення РФ в Україну.

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела, повідомляє «Європейська правда».

США підготували список людей у координації із союзниками. Йдеться про людей, які близькі до Кремля і беруть участь в ухваленні рішень або мають стосунок до дестабілізаційних дій Росії.

За даними видання, санкції можуть бути введені не лише проти цих людей, а й проти членів їхніх сімей.

При визначенні кола людей використовувався список впливових російських політиків та бізнесменів, надісланий Мінфіном США до Конгресу ще у 2018 році у рамках закону «Про протидію противникам Америки у вигляді санкцій» (CAATSA).

Як передає ТСН, Білий дім підтвердив про розробку нового пакету санкцій, який спрямований проти російських еліт та членів їхніх сімей на тлі зростання вторгнення РФ до України. Зокрема, йдеться про найближче оточення президента країни-агресорки Володимира Путіна.

Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

За словами Псакі, санкції можуть бути запроваджені щодо високопосадців, які є, на думку речниці Байдена, «особливо вразливими мішенями», оскільки мають тісні і фінансові зв’язки із Заходом«.

«Я можу підтвердити, що ми (США, – ред.) розробили конкретні пакети санкцій і щодо представників російської еліти, і членів їх сімей, на випадок, якщо Росія вторгнеться в Україну. Ці зусилля проводяться в координації з нашими союзниками і партнерами», – зазначила Псакі.

Як повідомляли, президент США Джо Байден обрав кандидата на посаду посла в Україні. Ним стала Бріджит Брінк. Байден поки офіційно не висунув Брінк послом у Києві, тому що уряд України ще не узгодив кандидатуру. Наразі українська влада перевіряє кандидатуру Брінк.

Раніше Велика Британія заявила, що запровадить санкції проти компаній і людей, які мають найближчі зв’язки з Кремлем, якщо Росія вживатиме військові дії проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Да я да то да сьо Показати IP 31 Січня 2022 23:03
Вся російська еліта живе в США, крім родичів-пенсіонерів, які на заробітках в кремлі і одною ногою в мавзолеї.
Хазяин Чукотки Показати IP 1 Лютого 2022 00:52
И сами мелкобриты клуб Челси содержать будут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus