USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Байден обрав кандидата на посаду посла в Україні, - Bloomberg

31 Січня 2022 20:55
Президент США Джо Байден обрав кандидата на посаду посла в Україні. Ним стала Бріджит Брінк.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення журналістки Bloomberg Дженніфер Джейкобс в Twitter.

«Адміністрація Байдена обговорює кандидатуру Бріджет Брінк на посаду посла США в Україні», – написала вона.

Наразі Брінк є послом в Словаччині. Вона займає цю посаду з 2019 року. Раніше Брінг працювала в Раді національної безпеки США.

За інформацією джерел CNN, Байден поки офіційно не висунув Брінк послом у Києві, тому що уряд України ще не узгодив кандидатуру. При цьому джерело зазначило, що українська влада перевіряє кандидатуру Брінк.

Отримання схвалення від іноземного уряду є частиною стандартного процесу вибору послів і зазвичай займає від декількох днів до декількох тижнів.

Зазначимо, що посада глави посольства США в Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередній посол Марі Йованович була відкликана до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україну у 2016 році ще за каденції 44-го президента США Барака Обами.

У травні 2019 року вона покинула посаду на особисту вимогу тодішнього глави держави Дональда Трампа, який звинуватив її в нелояльності.

Складні завдання для посла

Бріджит Брінк прийняла присягу посла в Словаччину 1 липня 2019 року (американські дипломати перебувають у країні перебування два роки плюс один можливий додатковий). Тому Брінк вже час переїжджати, пише Політика країни.

На сайті Держдепу сказано, що вона вже понад двадцять років перебуває на дипломатичній службі і більшу частину цього терміну фокусувалася на Європі та Євразії.

Почала Брінк свою кар'єру в Белграді - саме напередодні бомбардувань югославської столиці авіацією НАТО 1999-го. Потім до 2002 року працювала в американському представництві на Кіпрі.

Ще одна віха роботи Бріджіт Брінк була пов'язана з колишнім СРСР - з 2005-го по 2008 рік вона була секретарем посольства з політики та економіки у Тбілісі. То справді був період активної підготовки грузинської армії до війни у Південній Осетії, яку здійснювали американські інструктори.

Саме в останній рік роботи Брінк у Тбілісі ця війна й вибухнула та закінчилася розгромом грузинської армії.

У 2011 році вона повернулася до Грузії та стала заступником голови посольства (це було ще за президентства Михаїла Саакашвілі).

У перерві між грузинськими відрядженнями Бріджіт Брінк займалася у Держдепартаменті питаннями Вірменії, Грузії, Азербайджану, Туреччини, Греції та Кіпру. Тобто регіоном Закавказзя та Егейського моря.

Події 2014 року в Україні застали Бріджіт Брінк в Узбекистані – вона була там заступником голови посольства. З 2015 року вона обіймає посаду заступника помічника секретаря у Бюро у справах Європи та Євразії у Держдепі, відповідаючи за Східну Європу, Кавказ та затяжні конфлікти в Європі (має бути “занурена” у проблематику Донбасу).

Посол Брінк говорить російською та сербською мовами, на базовому рівні – по-грузинськи та по-французьки.

В інтерв'ю ЗМІ в спокійній Словаччині вона розповідала про красу країни та улюблені місця для прогулянок. В Україні на неї чекають зовсім інші питання.

“Найбільшим терміновим питанням буде реалізація якихось глобальних домовленостей щодо безпеки в Україні та загалом у Східній Європі, які можуть бути досягнуті між США та Росією. Якщо взагалі жодних домовленостей не буде, то зростуть ризики ескалації, тоді чекатимемо нових поставок зброї, координації дипломатичних зусиль. Це кризис-менеджмент, яким займатися прямо з корабля на бал складно. Або контроль над реалізацією цих самих домовленостей, посередництво між Штатами та Україною. Можливо, тоді біля посла з'явиться якийсь помічник – новий Волкер (колишній спецпредставник Держдепу по Україні Курт Волкер, – ред.), який допомагатиме йому працювати у цьому треку”, - каже народний депутат восьмого скликання Ігор Попов, який входив до парламентської групи дружби з США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Hex.й шаст.ть Показати IP 1 Лютого 2022 01:04
Іде підбір відповідної кастрюлі для захисту від променів Пу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus