USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Apple заплатить уряду США $25 мільйонів – компанія надавала перевагу працівникам-іммігрантам

10 Листопада 2023 09:16
Компанія Apple Inc заплатить $25 млн для врегулювання позовів Мін’юсту США про те, що незаконно надавала перевагу працівникам-іммігрантам, а не громадянам США та власникам грін-карт, у працевлаштуванні на певні посади.

Про це повідомляє в четвер Reuters із посиланням на Міністерство юстиції США.

«Apple не працевлаштовувала громадян США або тих, хто має посвідку на проживання, на посади, що підпадали під федеральну програму, яка дозволяла роботодавцям подавати документи на грін-карти для іммігрантів», – зазначається в повідомленні.

При цьому вказується, що така політика є порушенням федерального закону, який забороняє дискримінацію за громадянством.

Подібна угода про врегулювання є найбільшою в історії Міністерства юстиції США, зауважує агентство. Вона вимагає від Apple, зокрема, виплатити $6,75 млн цивільних штрафів і $18,25 млн постраждалим працівникам.

Зі свого боку, Apple наголосила у заяві, що порушення стандартів Міністерства юстиції було ненавмисним.

Зауважимо, компанія Apple останнім часом відчуває падіння продажів попри високий попит на iPhone, а також послуги, зокрема Apple TV+. Так, у компанії підтвердили, що доходи від продажів за останні три місяці впали на 1%, до $89,5 млрд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus