USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США приховали зіткнення субмарини з уламками «Титаніка», – ЗМІ

30 Січня 2020 08:44
Уряд США приховує інформацію про зіткнення підводного човна із уламками лайнера «Титанік».

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на власні джерела, передає ТСН.

«Керівник експедиції визнав, що найсучасніший підводний човен Triton зіткнувся з уламками лайнера у липні, коли «інтенсивні та дуже непередбачувані течії» призвели до втрати контролю над субмариною. Це перше відоме зіткнення із «Титаніком» з часів першої експедиції до його уламків 1985-го року», – пише видання.

За даними журналістів, високотехнологічна субмарина належить британській компанії EYOS Expeditions та вартує 35 млн доларів. Вона здатна занурюватися на глибину нижчу 7000 метрів.

Першою за останні 15 років експедицією нібито курували науковці з Ньюкаслського університету. Керівник занурення Роб Маккаллум підтвердив інформацію про зіткнення, але запевнив, що наслідки пригоди були незначними.

«Ми випадково стикнулися із «Титаніком», коли пливли поруч із пробоїною у правому борту, – сказав Маккаллум. – Підводний човен покритий білим скловолокном. Під водою він майже невагомий».

15 квітня 1912 року пасажирський лайнер «Титанік» внаслідок зіткнення з айсбергом потонув у 600 кілометрах від канадського острова Ньюфаундленд під час свого першого рейсу – із Саутгемптона до Нью-Йорка. На його борту перебували 2208 пасажирів, внаслідок катастрофи понад 1500 людей загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus