USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США публічно звинуватили КНДР у кібератаках вірусом WannaCry

19 Грудня 2017 08:28
У Білому домі заявили про причетність КНДР до кібератак вірусом WannaCry.

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Том Боссерт заявив, що КНДР відповідальна за кібератаку із застосуванням вірусу WannaCry. Про це він написав у своїй колонці для The Wall Street Journal, опублікованій у вівторок, 19 грудня, інформує Тиждень.

Боссерт пише, що це твердження засноване на доказах, але не уточнює, на яких саме.

За його словами, уряди інших країн і приватні компанії згодні з цими висновками.

"Ми продовжимо використовувати нашу стратегію максимального тиску з тим, щоб стримувати можливості Пхеньяна робити кібератаки та інші напади", - зазначив Боссерт.

Він додав, що атака WannaCry принесла не тільки економічний збиток, а також показала вразливість критичної інфраструктури. Боссерт вказав на те, що поширення інтернет-технологій у світі робить його більш уразливим для подібних атак, чим і користується КНДР.

Нагадаємо, програма-вимагач WannaCry заблокувала близько 300 тис. комп'ютерів в 150 країнах. WannaCry шифрує файли, після чого їх стає неможливо використовувати. Для розблокування від жертв вимагають "викуп" - від 200 до 600 доларів, який потрібно перевести на зазначені рахунки у біткоінах.

У американській розвідці заявили, що автори вірусу WannaCry, що заразив комп'ютери в 150 країнах, ймовірно, є вихідцями з південноазіатських країн.

Президент компанії Microsoft Бред Сміт заявляв, що "з великою ймовірністю" за кібератаку WannaCry відповідальна Північна Корея. Міністр з питань безпеки Великої Британії Бен Уоллес також повідомив, що Північна Корея причетна до атаки вірусу WannaCry, яка сталася в травні.

Нагадаємо, кілька днів тому новий невідомий вірус поширився у соцмережі Facebook - через приватні повідомлення він розсилає zip-файли Після зараження комп’ютера він розсилає свої копії приватними повідомленнями друзям, таким чином розширюючи мережу. Згодом заражений комп’ютер користувача можуть використовувати зловмисники, зокрема і для проведення Ddos-атак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
aNAT Показати IP 19 Грудня 2017 10:31
то ж казали що то росіяни чи у янків як з іраком то є ядерна зброя то нема....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus