USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США розмістять у Польщі шість тисяч солдатів, – ЗМІ

15 Квітня 2019 19:44
США планують додатково розмістити в Польщі до шести тисяч військовослужбовців, повідомило в понеділок Польське радіо з посиланням на газету Річ Посполита.

За даними видання, домовленість про посилення американської військової присутності в Польщі може бути оголошена під час можливого візиту президента США Дональда Трампа в цю країну, приуроченого до 80-річчя початку Другої світової війни. Заходи з нагоди цієї дати намічені в Польщі на 1 вересня.

Газета відзначає, що в Пентагоні склалося чітке бачення того, як зміцнити американські сили в Польщі. Замість того, щоб створювати одну «супербазу», відому як Форт Трамп, американська сторона планує розосередити свої військові контингенти по країні і довести їх чисельність до, приблизно, шести тисяч чоловік.

Планується змінити статус значної частини військ, включаючи бронетанкову бригаду в місті Жагань, з ротаційного на постійний. Американська сторона може також взяти на себе на постійній основі координацію батальйону НАТО, дислокованого в місті Ожиш поблизу російського кордону.

Серед інших проектів – розгортання американських сил для охорони систем європейського сегмента американської глобальної ПРО, які будуть розміщені в містечку Редзіково на півночі Польщі.

У разі реалізації цих планів Польща за чисельністю американських військ в Європі буде поступатися лише Німеччині, Італії та Великій Британії, підкреслює видання.

Наразі в Польщі розміщується американська танкова бригада чисельністю до 4 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, минулого року президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її Форт Трамп. За словами польського лідера, питання створення такої бази вже вирішене, залишилися технічні моменти.

У МЗС РФ заявили, що плани зі створення військової бази США в Польщі є загрозливими для Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 17 Квітня 2019 07:09
полігоном для ТВД буде Польша і Україна???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus