USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

США та ще 13 країн розкритикували звіт ВООЗ про походження COVID-19

31 Березня 2021 13:53
Сполучені Штати підписали спільну заяву з 13 іншими країнами, в якому вони розкритикували довгоочікуваний звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) про походження COVID-19.

Як повідомляє mind з посиланням на CNBC, у спільній заяві уряди Австралії, Канади, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Південної Кореї, Словенії, Великобританії і США написали, що звіт «був значно затриманий і не мав доступу до повних вихідних даних і зразків».

«У випадку серйозного спалаху невідомого патогену з пандемічним потенціалом швидка, незалежна, експертна та безперешкодна оцінка походження має вирішальне значення для кращої підготовки наших людей, наших установ охорони здоров'я, нашої промисловості і наших урядів до успішних дій у відповідь на такий спалах та запобігти майбутнім пандемії», – йдеться в спільній заяві.

«У майбутньому ВООЗ і всі держави-члени повинні підтвердити свою прихильність забезпеченню доступу, прозорості та своєчасності», – додала група.

На їх переконання, 120-сторінковий звіт ВООЗ, опублікований у вівторок, допоміг науковому співтовариству краще зрозуміти смертельний вірус, що охопив земну кулю, він не дав повної оцінки.

«Ми ще не знайшли джерело вірусу, – заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус. – На пошук джерела вірусу потрібен час, і ми зобов'язані знайти джерело, щоб ми могли колективно вжити заходів для зниження ризику повторення цього вірусу. Жодна дослідницька поїздка не може дати всіх відповідей».

У Білому домі прессекретар Джен Дженніфер Псакі повідомила журналістам, що адміністрація Джо Байдена все ще розглядає звіт ВООЗ, додавши, що результати дають «часткову і неповну картину».

«У звіті відсутні важливі дані… Це часткова і неповна картина, – наголосила Псакі. – Є другий етап в цьому процесі, який, на нашу думку, повинні очолити міжнародні та незалежні експерти. У них повинен бути безперешкодний доступ до даних».

Псакі також розкритикувала відсутність прозорості у Пекіні.

«Ну, вони не були прозорими. Вони не надали вихідних даних. Це, звичайно, не вважається співпрацею», – сказала вона.

Нагадаємо, у звіті ВООЗ, опублікованому напередодні, представлені чотири версії походження вірусу, і кожна з них отримала свою оцінку ймовірності. Зокрема, найбільш вірогідною версією виникнення пандемії експерти називають передачу вірусу людині від кажанів через тварину-посередника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus