USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У ВООЗ назвали чотири ймовірні способи передачі коронавірусу людині

29 Березня 2021 12:36
Передача коронавірусу, який спричиняє COVID-19, від кажанів через проміжну тварину до людини є найбільш вірогідним сценарієм. А витік з лабораторії – «вкрай малоймовірний».

Про це йдеться в попередньому варіанті звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо походження коронавірусу, який є у розпорядженні Associated Press, передає Українська правда.Життя.

Загалом вчені визначили 4 ймовірні сценарії виникнення коронавірусу та перерахували їх у звіті в порядку ймовірності.

Перше місце в списку зайняв шлях передачі коронавірусу від кажанів до людини через проміжну тварину.

Поширення вірусу безпосередньо від кажанів до людини вчені оцінили як ймовірне, оскільки найближчий родич вірусу, що спричиняє COVID-19, виявили у кажанів.

Однак в звіті йдеться, що «еволюційна відстань між цими вірусами кажанів і коронавірусу оцінюється в кілька десятиліть, що вказує на відсутню ланку».

Також можливим, але малоймовірним експерти ВООЗ вважають шлях передачі коронавірусу людині через продукти.

Подібні віруси переносять панголіноподібні (ящери), а норки та кішки сприйнятливі до вірусу COVID-19, тому можуть бути його носіями.

Результати дослідження все одно залишили багато питань без відповіді. у ВООЗ запропонували подальші дослідження усіх чотирьох сценаріїв, крім гіпотези про витік вірусу з лабораторії.

У звіті також немає остаточної відповіді на питання, чи почався спалах коронавірусу на ринку морепродуктів в Ухані, де в грудні 2019 року виявили одні з перших випадків захворювання.

Associated Press отримало майже остаточну версію звіту від дипломата з Женеви з країни-члена ВООЗ. Поки не зрозуміло, чи вноситимуть зміни у звіт до його публікації.

Водночас публікація звіту неодноразово відкладалася, тому виникає питання про те, чи намагалася китайська сторона спотворити висновки, щоб Китай не звинуватили в пандемії.

Зауважимо, 71% українців вважає, що коронавірус – створений штучно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus