USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

США та Україна домовилися посилити українську ППО

3 Січня 2024 09:14
Україна та США домовилися про посилення української протиповітряної оборони.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак після телефонної розмови з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Керівник Офісу президента зазначив, що під час розмови вони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку РФ з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу «шахед».

«Поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети «Кинджал». Погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США», – поінформував Єрмак.

Він також висловив щиру подяку команді Президента США Джо Байдена за зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом необхідного Україні пакета допомоги.

Раніше Президент України Володимир Зеленський закликав українців звертати увагу на сигнали повітряної тривоги найближчими днями.

Як відомо, зранку 2 січня війська РФ випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе. Силам ППО вдалося знищити 72 ракети та усі безпілотники.

Також у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому – 29 грудня 2023 року. Атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару – столиця України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus