USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США узгоджують введення миротворчих сил у Сектор Газа, – ЗМІ

2 Листопада 2023 09:31
Політики Ізраїлю та США ведуть переговори про створення багатонаціональних миротворчих сил у Секторі Газа після того, як Ізраїль викорінить ХАМАС з території анклаву.

Про це пише Politico з посиланням на американських сенаторів Сенсора Кріс Ван Холлена і Річарда Блюменталя.

Сенатори наголосили, що існує рання закрита дипломатія щодо створення миротворчих сил у Газі, хоча, за їхніми словами, туди навряд чи ввійдуть американські військові.

«Тривають розмови щодо можливого складу міжнародних сил», – сказав Ван Холлен, відмовившись вдаватися в конкретні подробиці та називати країни, які можуть туди відправити своїх військових.

Зазначимо, армія оборони Ізраїля продовжує операцію на півночі Гази, заявляючи про розширення зони наземної операції. Також Тель-Авів продовжує обстріли Гази.

Раніше армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) представила нову оцінку кількості бойовиків ХАМАС, які вторглись із сектору Гази на ізраїльську територію 7 жовтня 2023 року. Зокрема, йдеться про майже 3000 терористів.

Як відомо, 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вбиваючи всіх підряд. У відповідь Ізраїль оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав атаки на сектор Гази, які переросли на масштабну наземну операцію. З початку війни загинуло понад 1400 ізраїльтян та понад 8000 палестинців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 2 Листопада 2023 13:23
Миротворці це добре і правильно. Добре що Ізраїлю дають викорінити той хамаз на корню, - євреї справляться, вони молодці.
Корiнний лучанин Показати IP 2 Листопада 2023 14:37
Пiсля таких "миротворцiв" однi трупи.
Правда до Корiнний лучанин Показати IP 2 Листопада 2023 17:22
Трупи терористів. І це правильно, бо не Ізраїль це все починав!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus