USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

США відстежує атомні підводні човни РФ, на засекречення яких пішли мільярди з держбюджету

30 Жовтня 2018 19:26
У Міноборони Росії розгорається черговий скандал: з'ясувалося, що секретність розміщення атомних підводних човнів, на забезпечення якої за всі роки існування СРСР, а потім і РФ, були витрачені мільярди бюджетних коштів, існує лише в головах адміралів.

Потенційний стратегічний противник в особі США навіть не обтяжує себе пошуками російських підводних човнів: якимось незбагненним чином їх йому видно і так, пише Цензор.нет з посиланням на російське видання "Военно-промышленный курьер".

Те, що секретні маршрути стратегічних російських атомних підводних човнів, для США зовсім не секретні, з'ясувалося в ході недавніх навчань у Баренцовому морі. По суті, це означає, що, в разі початку глобального конфлікту, вся морська частина російської "ядерної тріади" може бути ліквідована точковими ракетними ударами практично миттєво: АПЧ навіть не встигнуть перевести в бойове положення.

"Офіцери-підводники з Североморська наклали траєкторію польоту американського розвідувального корабля "Оріон" на карту розташування наших АПЧ в ході навчань, - пише журналіст "ВПК" Максим Климов. І всі десять точок повороту його маршруту припадали якраз на місця розташування наших підводних човнів. Тобто він їх навіть не шукав, а завжди прямував до конкретної точки. "Оріон" виходив без будь-яких галсів точно на наш АПЧ, скидав буй і йшов до наступного".

При цьому, констатує видання, чисто волюнтаристичний перерозподіл фінансування ВМФ Росії на користь підводного флоту тримає на голодному пайку як надводне кораблебудування, так і морську авіацію.

Наприклад, можливості розробленого ще в 1961 році протичовнового літака Іл-38, покликаного знаходити під водою американські АПЧ, близькі до нуля, коли справа стосується сучасних малошумних об'єктів - зокрема, атомних підводних човнів класу Seawolf. При цьому навіть недавня модернізація технології пошуку (стару систему "Ленінець" замінили на "Новелу", втім, все одно зроблену за принципами 70-х років ХХ століття) ситуації не врятувала - американських стратегічних ракетоносців росіяни як і раніше не бачать.

Як США вдається виконувати це завдання - російські військові поки не розуміють. Очевидно, йдеться про якісь супутникові технології, що дозволяють американцям відстежувати російські АПЧ навіть на великій глибині.

Однак факт залишається фактом: їх усіх видно в Пентагоні з точністю до метра, і, в разі початку великої війни, вони будуть миттєво знищені, не встигнувши випустити ядерні ракети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вояк Показати IP 30 Жовтня 2018 20:26
Кацапи недлугі у всьому. В них тільки брехати виходить класно.Але всяка брехня вилазить на поверхню.Для американців вони ніколи не представляли не то що серйозної загрози,а взагалі ніякої.Америка є АМЕРИКА!!!
Корiнний лучанин до вояк Показати IP 30 Жовтня 2018 21:52
А деньги цьом-цьом-цьом америцi.
Корiнний лучанин до вояк Показати IP 30 Жовтня 2018 21:53
"де".
Stalker Показати IP 30 Жовтня 2018 21:29
Цеж чудово

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus