USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США виділять Україні понад $ 650 мільйонів

19 Грудня 2015 12:27
Конгрес США схвалив закон, який підвищить рівень підтримки для України на 2016 рік, a президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування.

Про це повідомляє Посольство України у США

Документ складається з 12 законів про асигнування на окремі відомства, у якому значно збільшено загальну суму видатків, що передбачені для України.

«Так, обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік становитиме не менше 658 мільйонів 185 тисяч доларів США, що на 145 мільйонів доларів більше від початкового запиту», - йдеться у повідомленні.

Сукупно кошти, які виділяються Державному департаменту та Міністерству оборони США і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити суму у 300 мільйонів доларів, яка була закладена у Бюджеті на потреби національної оборони.

Ці асигнування включають і 250 мільйонів доларів, що виділяються Україні через Міністерство оборони США і можуть бути спрямовані, зокрема, на: проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України.

Також важливим положенням законодавства про бюджетне фінансування є зняття понад 40-річного обмеження на експорт американської сирої нафти, що у перспективі має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, у тому числі зменшення залежності України від постачання російських енергетичних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Настя Показати IP 20 Грудня 2015 10:10
Ой, все одно до людей нічого не дійде. Все "подєрєбаниться" вище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus